Cinci medici de la un spital județean au fost reținuți pentru luare de mită. Aveau salarii de câte 4.000 de euro

Cinci medici de la Secția de Ortopedie a Spitalului Județean Neamț  au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru luare de mită.

Circa 4000 de euro, net, în mână – aceasta a fost leafa încasată de către fiecare din cei 5 medici ortopezi reținuți marți seara (5 martie 2019) într-un dosar în care capetele principale de acuzație sunt de luare de mită și de fals. Cifrele respective, evident în lei, sunt trecute în statele de plată ale Spitalului Județean Neamț, au precizat surse neoficiale.

Cei 5 medici – Florică Guțu, Ghenadie Bucătaru, Grigore Berea, Constantin Nanu si Gheorghe Borș – au avut venituri nete salariale de 15.000 – 16.000 lei la care s-au adăugat și indemnizațiile din gărzi, de circa 3.000 lei pentru fiecare. Practic au plecat acasă, după o lună de muncă, cu câte 18.000 lei (sau mai bine), adică echivalentul a circa 4.000 euro. Subliniem, este vorba despre salariul net.

La Spitalul Județean Neamț, medicii au fost principalii beneficiari ai creșterilor salariale acordate de guvernanți, media lefurilor acestora fiind undeva la 12.000-14.000 lei, net (salariu plus gărzi).

Există medici care câștigă și mai bine decât cei de la Ortopedie și e vorba mai ales de cei din așa-numitele secții speciale, unde sporurile sunt mai mari decât în restul Spitalului. În topul veniturilor sunt cei de pe secțiile ATI, UPU, Medicină Legală, ultimii ajungând la lefuri și de 22.000 lei.

Sursa:  Vestea.net.


One thought on “Cinci medici de la un spital județean au fost reținuți pentru luare de mită. Aveau salarii de câte 4.000 de euro

 1. … asa am spus la medici nu era nevoie de mariri salariale de mii de euro !
  ..un medic mai face zilnic cel putin ……..0000 zi din spagi?
  d
  … va invit si astept comentarii ori sa ma injure cineva sau sa completeze spusele mele?
  Dar veti spune politicienii nu fac nimic si fura milioane de euro avem exemplarul de prostuituata elena udrea care a furat cu gastile politice galbejite sute de milioane si stau in tari exotice pe banii prostilor de romani iar eu care am muncit fac garzi ..de ce sa nu am??
  Le dau dreptate medicilor … munciti pentru banii care ii meritati chiar de sunt primiti, atentie nu luati cu japca , avem caz la Botosani un tilica a furat , tot in vremurile de trista amintire 11 miliarde pe care nu le va da le face bara-bara (folosesc limbaj de hoti) cu finantistii…..
  NU SE VA MAI RECUPERA NIMIC !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*