Olimpiada naţională de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”, 2019. Câte echipaje din județul Botoșani au intrat în concurs

Olimpiada națională de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat” este cuprinsă în Calendarul Olimpiadelor Naţionale Școlare 2019.

Regulamentul specific al olimpiadei naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat” este disponibil pe site-ul M.E.N. la adresa https://edu.ro/olimpiade-si-concursuri. Tot aici se află și Setul al II-lea din Ghidul profesorului pentru disciplina opţională „Dezbatere, oratorie şi retorică”, materialul-resursă util pentru pregătirea echipelor înscrise în competiție. Acest Ghid poate fi utilizat de profesori şi pentru introducerea în oferta curriculară a şcolii a disciplinei opţionale „Dezbatere, oratorie şi retorică” (curriculum la decizia şcolii pentru liceu), utilizând programa şcolară aprobată prin O.M.E.C.T.S. nr. 4074 din 21.04.2011.

Conform Regulamentului, înscrierea în competiţie a unei echipe s-a realizat prin trimiterea formularului de înscriere, completat, semnat şi ştampilat de directorul unității de învățământ, la Inspectoratul Școlar Judeţean Botoşani, în perioada 15 februarie-01 martie 2019.

La ediţia 2019, din judeţul Botoşani, s-au înscris 18 echipaje de începători şi 14 echipaje de avansaţi.

La etapa județeană, o unitate de învăţământ poate fi reprezentată de maxim 2 echipe, una la secţiunea „Începători” şi cealaltă la secţiunea „Avansaţi”.

La secţiunea „Începători”, unităţile de învăţământ preuniversitar pot participa numai cu echipe compuse din elevi care, până la data înscrierii, nu au mai participat la competiţii regionale şi/sau naţionale de profil.

La secţiunea „Avansaţi”, unităţile de învăţământ pot înscrie echipe numai dacă au echipe înscrise şi la secţiunea „Începători”. Elevii din aceste echipe pot avea experienţă competiţională de nivel regional sau naţional.

Conform Calendarului Olimpiadelor şcolare judeţene organizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, în anul şcolar 2018-2019, nr. 707/29.01.2019, etapa judeţeană a Olimpiadei naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat” se va desfăşura în perioada  18-19 mai 2019, la Liceul de Artă „Ştefan Luchian” Botoşani.

Conform Regulamentului specific de organizare și desfășurare a Olimpiadei naţionale de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii Dezbat”, nr. 24902 / 18.01.2019, cap. VII.3. „Poate fi profesor coordonator orice cadru didactic care îndeplinește, cumulat, următoarele condiții: a) realizează pregătirea elevilor pentru această olimpiadă; b) a participat la măcar una din edițiile anterioare ale acestei competiții și/sau, până la data organizării etapei județene,  face dovada participării sale la un curs/seminar de formare în domeniul dezbaterilor organizat la nivel judeţean sau naţional, în ultimii 3 ani”.

Etapele judeţeană şi naţională din cadrul Olimpiadei naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”, se vor desfăşura în acord cu prevederile Regulamentului de organizare și desfășurare a acestei competiții, aprobat de Ministerul Educației Naționale cu nr. 24902/18.01.2019.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com