Infracțiunile de lovire și de furt, prezente în școlile botoșănene

Aproape 28 de infracțiuni de violență în școlile din județul Botoșani, în primul semestru al anului școlar în curs. Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean, în perioada amintită au fost sesizate 28 de infracțiuni în școli, mai puține cu 16 față de aceeași perioadă a anului trecut.

Evenimentele de violență au avut loc în școli sau în perimetrul acestora și s-au datorat unor conflicte spontane între elevi. Potrivit șefului IPJ Botoșani, Viorel Șerbănoiu, predominante sunt infracțiunile de loviri și alte violențe, 17 la număr, urmate de infracțiunile de furt, opt cazuri, nefiind înregistrate infracțiuni din categoria celor grave.

Totodată, din totalul infracțiunilor, 21 au fost săvârșite în mediul urban și șapte în mediul rural, 24 de elevi fiind victime iar alți 20, autori.

În cinci cazuri infracțiunile au fost comise în școli unde nu este asigurată paza. Majoritatea infracțiunilor de lovire sau alte violențe se datorează unor conflicte spontane între elevi și au fost comise în timpul pauzelor sau la ieșirea de la cursuri, când nu erau supravegeați de profesori”, susține șeful IPJ Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *