Procurorii din Botoșani, împotriva Ordonanței privind modificarea legilor justiției

protest procurori si magistrati la BotosaniProcurorii din Botoșani și-au manifestat oficial poziția împotriva Ordonanței privind modificarea legilor justiției. Luni a avut loc adunarea generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, având ca obiect formularea unui punct de vedere referitor la modificările Legilor nr. 303/2004, nr. 304/2004 şi nr. 317/2004, aduse prin O.U.G. nr. 7/2019 din data de 19 februarie 2019.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani îşi însuşesc poziţia adoptată de Secţia pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii referitor la prevederile O.U.G. nr. 7/2019 din data de 19 februarie 2019, respectiv îşi exprimă acordul în ceea ce priveşte prevederile referitoare la activitatea Institutului Naţional al Magistraturii şi dezaprobă prevederile privind cariera magistraţilor şi salarizarea specialiştilor IT din cadrul instanţelor şi parchetelor”, se arată în comunicat.

Această poziție survine unui protes desfășurat, luni după-amiază, în fața Judecătoriei Botoșani, la care au luat parte mai mulți procurori și judecători.

FOTO! Protest al magistraților și procurorilor din Botoșani, în fața Judecătoriei. Prim-procuror: Solicităm instrumente de lucru și dorim să nu fie puse presiuni asupra noastră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *