Scandal în toată regula! Primar din Botoșani, linșat pe rețelele de socializare de iubitorii de animale. „Îmi urează să îmi moară copiii. Pot duce multe, dar când cineva se ia de familia mea…”

Lupta iubitorilor de animale pentru salvarea maidanezilor pare dusă la extrem. Un primar din județul Botoșani susține că este amenințat și blamat pe rețelele de socializare de mai multe persoane, care se arată revoltate că în comuna pe care o conduce au fost împușcați 45 de maidanezi dintr-o zonă împădurită pentru a se evita extinderea pestei porcine africane.

Este vorba despre primarul comunei Pomârla Dumitru Chelariu, care ne-a declarat că el nu a făcut o solicitare în acest sens, ci acestea sunt procedurile și se iau toate măsurile necesare pentru prevenirea apariției altor focare de pestă, dar nu este o decizie pe care o ia el personal, ci se ia în Comitetul pentru Situații de Urgență.

„Dacă îmi arată unul o solicitare de-a mea de omor la câini o mănânc. Cum să dau eu ordin să-i omoare, ce-s Antonescu, am armată, am arme? Eu nu am avut nicio fărâmă de inițiativă. Eu nu mă pricep. Îmi fac treaba ierarhic într-un plan de măsuri. Eu nu am permis de port armă, n-am pușcă, n-am pistol, nu-s comandant de armată sau alte oștiri înarmate. Nimeni nu îmi dă dreptul să dau eu ordine de împușcare a unor vietăți, fie ele oricare ar fi. N-am împușcat niciodată niciun animal. Am 3 căței la părinți și unul acasă. M-am născut și am crescut la țară,  cu cățel în curte...Îmi urează să îmi moară copiiii…până aici s-a ajuns. Din ce citesc mă cutremur. Pot duce multe, dar când cineva se ia de familia mea, de copii….”, a precizat primarul Chelariu.

El susține că pesta porcină africană nu este o joacă, iar populația trebuie să deschidă ochii.

„Citiți toate articolele despre pesta porcină în lume și vă cutremurați. Doar atât aș sugera. Vedeți cât de grav este. Poate deschideți ochii. China recunoaște asta ca problemă de securitate alimentară… securitate a populației. Noi suntem foarte bogați, nu? Nu avem absolut nicio problemă dacă nu putem stăpâni focarele… Ce dacă ne mor toți porcii”, a adăugat Chelariu.

Totodată, primarul a precizat că ar vrea să aibă un serviciu public autorizat care să se ocupe de câini, la standarde normale, dar nu poate face asta din lipsă de bani.

„Eu mă străduiesc să fac atât cât pot pentru copii, bătrâni, familii cu venituri modeste etc… pentru oameni deocamdată….pentru că ne recunoaștem limitele. De căței încă nu mă pot ocupa la standardele legale necesare… serviciu public autorizat… cu tot ce presupune. Doar dacă aș dubla taxele locale la momentul acesta special …când au rămas fără porcul din bătătură”, ne-a mai precizat primarul.


9 thoughts on “Scandal în toată regula! Primar din Botoșani, linșat pe rețelele de socializare de iubitorii de animale. „Îmi urează să îmi moară copiii. Pot duce multe, dar când cineva se ia de familia mea…”

 1. Da, pesta porcina. Si solutia este sa omorati cainii. Ce tampenie, asta solutie, criminalilor. Asta este motiv, primarule, traseist fara partid si credinta. Rusine pentru solutie!

 2. VICTORAS si cu tine sa va luati lopatele de adunat rahat de catel !
  dar chemati din oras iubitorii de oameni ca aveti batrani ce nu au mancare , sa dea la cateii ca nu au veceu sa adune rahatul; de la tara !
  iubitori de oameni trezitiva semenii vostri stau in saracie ….inimile voaste sa bata pentru semanii vostri …dar si pentru cateii ca fac caca …la tara..

 3. Ticalosilor , cu va ganditi cu mintea voastra normala sa urati in asa hal oamenii sa ii doriti moarte copiilro lui??
  Criminali online , asta sunteti voi ! arestati online de politia de suflete de oameni!
  Mergeti in iadul vostru plin de prafuri albe , aveti nasurile pline de praf alb, cum puteti ura om char daca e liberal si a propus taierea salarilor si e un traseist politic fara caracter??
  primarul acesta e un nimeni! un om lipsit de caracter , a trecut pe la vreo 20 de partide ! e instabil … are probeleme mentale ca victoras si …vai..
  IERTARE PENTRU PACATOSI SI VOI AVETI NASURILE ALBE…

 4. NU exista nici o “pesta porcina’ mai imbecilule, totul e un aranjament al strainilor ca sa cumparam carne NUMAI de la ei, sa nu mai crestem porci in Romania ( altii in afara de politicieni, vreau sa zic) Chiar nimeni NU intelege ca astea-s aranjamente POLITICE si ca Nu exista nici o asa-zisa “pesta porcina” cum NU a existat nici o “gripa aviara”?

 5. Sacrificati sau impuscati porcii taranilor iar transmitatorii de turbare , pesta porcina sa fie adusi in fata prefecturii si aplaudati!
  Voi aveti botul plin de praf alb, vati dezumanizat pana intracolo si ati fi dispusi sa trageti in oameni si porci dar ati proteja cateii??
  Doamne…. nici Mengele nu ar fi facut asa ceva!!

  1. Iaca Chelaru asta ne da exemplu pe criminalii de chinezi.Ca aia omoara caini,stim.Tocmai astia iti erau model,dom”le???Hai sa zicem ca va cred ca nu ati dat ordine sa se intample asta,dar ce ati facut ca sa-i pedepsiti EXEMPLAR pe faptasi??Nimic!Va tataie curul de frica copiilor,atat!!!Nu uitati,exista Dumnezeu!Sa va aiba in evidenta pentru rasplata cuvenita!!!Acolo unde va doare mai rau!!!
   Din pacate,aveti alaturi prostia generalizata a zonei.Astia va apara fara sa stie ca acei amarati de catei NU sunt purtatori ai pestei porcine.Eu cred ca sunt moldovenii.CE facem,ii impuscam??V-a luat dracul mintile!!

 6. Domnule primar , rog sa va faceti treaba ,sunteti primarul comunei in care aveti cateva mii de oameni, de a caror sanatate trebuie sa raspundeti !
  Exaltatii trebuie identificati , prinsi si dusi la controale la dr Vlad , cine se ocupa domnule prefect de sanatatea mintala a celor care au aparut in spatiul public si denigreaza mai rau sunt in stare de boala grava si pun in pericol viata primarului si a familie acestuia ,ce isi apara obstea??

 7. Se pare ca cei ce comenteaza jignitor si in mod criminal la adresa primarului sunt cei ce tin in padocuri cainii flamanzi si le fura mancarea si medicamentele de asta atata interes pentru oamenii batrani si fara ajutor( pardon pentru catei)
  rusine sa va fie furaciodilor de bani de la gura copiilor nevoiasai !

 8. Asteptam iubitorii de animale sa faca o campanie de strangere a rahatului din oras! p

  Pot incepe de la prefectura sa stranga excrementele lasate de protestantii de catei ,rusine domnilor nu va veti civiliza chiar de va credeti mai destepti ca cei din poporul roman!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*