Barajul la Vârful Câmpului, inclus în programul de investiții al Ministerului Apelor și Pădurilor

barajul varfu campului din judetul botosaniBarajul la Vârful Câmpului a fost inclus în programul de investiții al Ministerului Apelor și Pădurilor, el fiind considerat una dintre prioritățile anului 2019.

Parlamentul a votat, miercuri, bugetul alocat Ministerului Apelor şi Pădurilor, sumele repartizate acestuia fiind cu 29,49% mai mari față de 2018.

Practic, bugetul total al acestui minister este de 530,86 milioane de lei, din care pentru investițiile din domeniul apei vor fi alocate 206 milioane de lei.

Printre cele mai importante obiective care vor fi finanţate anul acesta se află: Acumulare Runcu (judeţul Maramureş), Acumulare Mihăileni pe Râul Crişul Alb (judeţul Hunedoara), Amenajarea Râului Sasar în municipiul Baia-Mare, Amenajarea complexă Vârful Câmpului (judeţele Suceava şi Botoşani), Amenajare Râu Jijia pentru combaterea inundaţiilor în judeţele Botoşani şi Iaşi, Refacerea capacităţii de tranzitare a acumulării lac de redresare aval captare Uzina Hidroelectrică Bacău 2 şi Regularizare Bistriţa pe sectorul Costeşti-Băbeni (judeţul Vâlcea).

Pe lângă sumele de la bugetul de stat, Ministerul Apelor și Pădurilor va beneficia de o finanţare rambursabilă de la Banca Mondială şi Banca de Dezvoltare a Comisiei Europene de 50 de milioane de lei, dar și de fonduri de peste 87 milioane de lei prin Proiectul Operaţional Infrastructură Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *