A intrat în sevraj în spatele gratiilor. Un tânăr deținut, dus de urgență la spital

Un tânăr de 28 de ani a ajuns vineri din Penitenciarul Iaşi la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi, pentru că intrase în sevraj din lipsă de droguri. Bărbatul consuma droguri de multă vreme, astfel că, după ce a fost arestat şi nu a mai putut să le obţină, acesta a început să acuze simptome specifice sevrajului. Acesta a fost însoţit de poliţie la spital pentru a primi îngrijiri, scrie Ziarul de Iași.

„Pacientul în vârstă de 28 de ani a fost adus în UPU de către forţele de ordine. Acesta prezenta semne de drogodependenţă, şi s-a intervenit pentru stabilizarea sa“, a precizat prof. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Conform specialiştilor, sevrajul poate cauza atât simptome fizice, cât şi psihice. Simptomele fizice cele mai frecvente sunt: transpiraţie, palpitaţii, tremurături, tensiuni musculare, dificultate în respiraţie, greţuri şi vărsături, diaree. Simptomele psihice pe care un consumator le poate simţi sunt: anxietate, nelinişte, iritabilitate, insomnie, dureri de cap, greutate de concentrare, depresie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *