Femeie de afaceri din Botoșani condamnată pentru evaziune fiscală

stiri, bani, botosani, evaziune fiscalaPatroana unei firme din Botoșani a fost condamnată, vineri, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor în formă continuată, dar şi de de fals în înscrisuri sub semnătură privată, după ce ar fi prejudiciat statul cu peste 1,5 milioane de lei.

Cristina Alina Solomei a fost condamnată de Tribunalul Botoșani la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare, însă decizia nu este definitivă. De asemenea, instanța „obligă pe inculpata Solomei Cristina – Alina să plătească părţii civile (Direcţia Generală a Finanţelor Publice Iaşi), în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C. Danis Exim S.R.L. Botoşani, suma de 402.298 lei”.

Ea a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, care au constatat că, în perioada aprilie 2011– noiembrie 2013, ar fi efectuat mai multe operațiuni financiar contabile ilegale.

Botoșăneanca, în calitate de administrator şi asociat majoritar al Danis Exim SRL, nu a înregistrat în evidenţa contabilă venituri în sumă de 1.534.584 lei, cauzând un prejudiciu în sumă de 402.298 lei, reprezentând: 351.525 lei – TVA şi 50.773 lei – impozit pe venit.

Totodată, în aceeaşi perioadă, aceeași persoană, prin disimularea provenienţei sumelor de bani, a introdus în circuitul comercial al societăţii suma totală de 1.264.000 lei şi a retras suma totală de 209.000 lei, provenită din infracţiunea de spălare a banilor. Ea a justificat suma adusă ca aport personal în societate prin angajarea unor împrumuturi de la persoane fizice, întocmind două contracte de împrumut fictive, cu două rude, în valoare totală de 950.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *