FOTO! Contrabandă cu miez de nucă. Două femei prinse cu mai mulți saci cu nucă fără documente

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoşani au depistat în trafic două femei care transportau, în portbagajul şi pe bancheta din spate a autoturismului în care se aflau, mai mulţi saci cu miez de nucă, fără a deţine documente de provenienţă.

Ieri dimineaţă, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al  Poliției de Frontieră Botoşani – I.T.P.F. Iași, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice în zona de competenţă, au oprit în trafic pentru control, pe raza localității de frontieră Brăteni, un autoturism marca VW, condus de o femeie, M. F., cetăţean moldovean în vârstă de 48 de ani, care era însoţită de o altă femeie, tot cetăţean moldovean S.S., în vârstă de 51 de ani.

La controlul efectuat asupra autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit în portbagajul maşinii şi pe bancheta din spate mai mulţi saci ce conţineau aproximativ 400 kilograme de miez de nucă, pentru care femeile nu deţineau documente de provenienţă. Cele două persoane au declarat că intenţionau să comercializeze întreaga cantitate de nucă în judeţul Botoşani.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, întreaga cantitate de miez de nucă, în valoare de 8.000 lei, fiind ridicată în vederea confiscării şi predării unei societăţi de profil pentru valorificare. Autoturismul în valoare de 18.400 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *