FOTO! Cine este laureatul din acest an al Premiului National de Poezie Mihai Eminescu

Premiul Naţional Mihai Eminescu pentru Opera Omnia a intrat, marți seară, în posesia câştigătorului. Poetul Liviu Ioan Stoiciu a primit distincţia de la juriu şi premiul în bani din partea municipalităţii botoşănene.

Pentru Premiul Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” – Opera Omnia, pe anul 2018, ediţia a XXVIII-a, au fost nominalizați poeţii: Constantin Abăluţă, Nichita Danilov, Ovidiu Genaru, Ioan Moldovan, Ioan Es. Pop, Liviu Ioan Stoiciu şi Matei Vişniec.

Premiul are o valoare de 35.000 lei, bani alocați de Primăria Botoșani.

Gala de decernare a premiilor a avut loc la Casa Tineretului, la eveniment fiind prezenți pe lângă scriitori și autorități locale.

Suntem aici pentru a sprijini, a aprecia, a juriza și a oferi distincții celor mai buni, acelor talentanți creatori de poezie al căror suflet vibrează în cuvinte ce nasc imagini inedite și trăiri de o sinceritate debordantă și de o profunzime cu totul aparte. Îi felicităm călduros pe laureații acestei ediții 2019 a Concursului Național de Poezie ”Mihai Eminescu”, pe toți participanții la concurs. Încurajăm și apreciem orice efort creator al acelor talente ce iubesc nu doar poezia de substanță, ci scrisul ca adevărată artă”, a spus viceprimarul municipiului Botoșani, Marian Murariu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *