Contrabandiștii care au ascuns țigări în microbuz își vor petrece Crăciunul și Revelionul după gratii. Au prejudiciat statul cu aproape 175.000 lei

Cei doi bărbați din județul Botoșani care au fost prinși, luni, cu țigări de contrabandă în județul Suceava, își vor petrece Crăciunul după gratii deoarece au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

Este vorba despre Ivan Alecseiciuc, de 49 de ani, din comuna Vârfu Câmpului, și Iulian Carp, de 36 de ani, din orașul  Darabani.

La data de 18 decembrie 2018, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de cei doi inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunii de „contrabandă în formă agravată”.

La data de 17 decembrie 2018, orele 17:10, au deţinut şi transportat cu un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară şi remorcă, pe DN 17, pe raza comunei sucevene Păltinoasa, cantitatea de 19.480 pachete de ţigări mărcile Marlboro şi Kent, având aplicate timbre fiscale emise de autorităţile Rep. Ucraina, ce era ascunsă într-un compartiment special amenajat printr-un tavan fals pe toată suprafaţa plafonului remorcii, fără a avea documente legale de provenienţă şi cunoscând că provin din activităţi de contrabandă, cauzând bugetului de stat un prejudiciu în valoare aproximativă de 274.577 lei.

„Faţă de cei doi inculpaţi s-a dispus la data de 18.12.2018 măsura reţinerii pentru 24 ore, aceştia fiind prezentaţi la data de 18.12.2018 instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gura Humorului a admis cererea procurorului de caz şi a dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele ambilor inculpaţi pentru o perioadă de 30 de zile”, susțin procurorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *