Lansare de carte inedita. Roman scris la 14 ani.

O sală plină ochi pentru tânăra Maria Roșu care, vineri seară, și-a lansat a doua carte, de data aceasta un roman despre condiția artistului într-o lume tot mai superficială. Profesori de la liceul de arta Ștefan Lucian, de la Școala Gimnaziale Grigore Antipa unde Maria învață, colegi de ai autoarei, dar și foarte mulți oameni de cultura au ținut sa fie alături de tânăra autoare. Maria a spus chiar ca și-a dorit ca la aceasta a doua carte a ei sa aibă public mult. Totodată, Marieva Demetrescu, după pseudonim literar al elevei, a spus despre ideea cărții. „Ideea romanului e din fapte reale, din artiștii cu care am crescut la teatru, din neîmplinirea artistului contemporan”, a spus eleva autoare.

Titlul cărții a fost ales după o melodie de chitara pe care Marieva a învățat-o împreună cu profesoara ei, Ioana Popovici, prezenta la eveniment. Împreună cu aceasta a cantat chiar melodia „Romanță anonimă” asa cum se numește și cartea. Scoasa la editura Coresi Publishing, editorul prezent la lansare a spus: „Am selectat aceasta carte pentru talentul pe care  transmite Maria și prin ceea ce  a avut de spus. Scrie extraordinar”, a declarat Gina Micloș.

Printre cei care au adus aprecieri cărții și autoarei la eveniment au fost omul de cultura Gheorghe Median, actorul Florin Aionitoaie cu care autoarea a realizat un duet muzical sau jurnalista Ioana Matfeev.  În public a fost prezent și directorul teatrului Mihai Eminescu, Traian Apetrei care a remarcat tenacitatea tinerei și care se declara optimist cu privire la tânăra generație care vine din urma.

Au fost momente muzicale deosebite susținute de Oana Tabultoc sau Teo Huma. Maria Roșu este fiica profesorilor Cristina și Augustin Roșu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *