Scăpăm de ger! Meteorologii anunță că vremea începe să se încălzească

Vremea se află într-un uşor proces de încălzire faţă de intervalul precedent, maximele diurne putând ajunge luni până la 12 grade Celsius în dealurile Munteniei.

Duminică, vremea va fi geroasã, local, dimineaţa şi noaptea, dar ziua se va încãlzi faţã de intervalul precedent, iar în regiunile vestice temperaturile maxime vor deveni normale pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil şi local, mai ales în sudul şi în estul teritoriului şi cu precãdere în prima parte a zilei şi noaptea, se va semnala ceaţã sau nebulozitate joasã stratiformã. Spre sfârşitul intervalului în extremitatea de vest a ţãrii vor fi condiţii pentru ploi slabe care izolat vor putea determina formarea poleiului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -4 grade in sudul Olteniei şi 9 grade in sudul Banatului, cu cele mai scãzute valori în zonele cu ceaţã persistentã, iar cele minime între -12 şi 5 grade, uşor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -14 grade.

Si la Bucureşti, duminică, vremea se va încãlzi uşor, dar va rãmâne deosebit de rece. Cerul va fi variabil, posibil cu ceaţã sau nebulozitate joasã stratiformã mai ales dimineaţa şi noaptea. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 1…2 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de -7 grade. Presiunea atmosferica va fi aproape staţionarã, la o valoare uşor mai mare decât cea normalã.

Luni, vremea va continua sã se încãlzeascã în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 grade în Lunca Dunãrii şi 12 grade în zona deluroasã a Munteniei, iar cele minime se vor situa, în general, între -7 şi 4 grade. În vestul, centrul şi nordul ţãrii cerul se va înnora treptat, pe arii restrânse va ploua slab, iar la munte vor fi precipitaţii mixte. Izolat se va forma polei. În restul teritoriului cerul va fi variabil, dar mai ales dimineaţa şi noaptea local va fi nebulozitate joasã stratiformã sau ceaţã. Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu unele intensificãri în zona montanã.

Luni, la Bucureşti, vremea va continua sã se încãlzeascã. Temperatura maximã va fi de 3…5 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de -6 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Dimineaţa, dar mai ales noaptea, va fi ceaţã sau nebulozitate joasã stratiformã.

Marţi, 4 decembrie, vremea va fi în general închisã, iar valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice datei în cea mai mare parte a ţãrii. Va ploua pe parcursul zilei în regiunile vestice, nordice şi centrale, iar noaptea pe arii restrânse şi în rest. La munte, iar în a doua parte a intervalului posibil şi în estul Transilvaniei şi în zona subcarpaticã a Moldovei precipitaţiile vor fi mixte. Pe suprafeţe mici, mai ales noaptea şi cu precãdere în sudul, în sud-estul ţãrii şi în zona montanã, se va forma polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele munţilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 0 grade in sudul Olteniei  si in sud-vestul Munteniei şi 10 grade in Banat, iar cele minime se vor încadra între -4 şi 6 grade. În zonele joase de relief din sud şi din est pe arii restrânse va fi ceaţã.

La Bucureşti, marţi, cerul va avea înnorãri, iar în a doua parte a intervalului va creşte probabilitatea de ploaie şi de formare a poleiului. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar cea minimã va fi de -3…- 2 grade. La începutul intervalului vor fi condiţii de ceaţã.

Sursa: RomaniaTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *