Se scumpește apa din decembrie. Cu cât vor crește facturile

robinet, stiri, apa, botosaniSocietatea Nova Apaserv pregătește o nouă majorare a tarifelor la apă și canalizare până la sfârșitul anului. Reprezentanții societății au trimis o solicitarea către Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare pentru ajustarea tarifelor la serviciul de apă și canalizare cu aproximativ 7,2%.

like facebook, stiri, botosaniAlbert Tanasă, directorul societății Nova Apaserv, spune că majorarea este determinată de creșterea prețurilor la utilități, precum și de creșterea salariului minim.

Actualul preț are în vedere elementele de cost valabile la luna iunie 2017. Pe documentația înaintată ANRSC au fost avute în vedere creșterile la energie electrică, gaz și salariul minim pe economie începând cu 1 ianuarie 2018, raportat la nivelul lunii august 2018. Conform calculelor, ar rezulta o creștere de aproximativ 7,2%, ceea ce ar însemna 27 de bani în plus pentru serviciile de apă și 20 de bani pentru serviciile de canalizare. Prețul nou ar fi de 3,98 lei mc la apă și 2,98 lei mc la canalizare”, a precizat directorul Nova Apaserv.

După aprobarea de la ANRSC, noile tarife vor fi supuse spre aprobare în ședința de Consiliu Județean.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *