Unul dintre cele mai reprezentative monumente ale municipiului Botoșani va fi restaurat

monument centrul vechi, maior ignat, stiri, botosaniUnul dintre cele mai reprezentative monumente ale municipiului Botoșani va intra într-un proces de restaurare. Este vorba de grupul statuar „Compania de mitraliere Maior Ignat în atac” pentru a cărui refacere Primăria municipiului Botoșani a alocat peste 61.000 de lei.

De altfel, municipalitatea a lansat deja procedura de achiziție publică pentru stabilirea firmei care va executa lucrările de proiectare și execuție, data limită de depunere a ofertelor fiind 12 noiembrie.

like facebook, stiri, botosaniLucrarea a fost realizată de sculptorul Horia Miclescu, botoșănean la origine și a fost dezvelită în vara anului 1929. Este reprezentat maiorul Grigore Ignat care a fost răpus de gloanțele inamice ale forțelor centrale, în august 1917, împreună cu regimentele pe care le avea în subordine, în bătălia de la Răzoare.

Cele patru scuturi atașate pe colțurile soclului reprezintă cele patru provincii istorice ce s-au unit cu România în urma Primului Război Mondial: Transilvania, Bucovina, Basarabia și Banat. Pe soclul grupului statuar mai sunt prezente și două simboluri importante pentru această regiune: coasa – prezentă de asemenea pe stema județului Botoșani, și capul de bour – stema Moldovei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *