Poliția atenționează! Metoda de înșelăciune cu inelul de aur, depistată în județul Botoșani

masina de politie ruralaLuni, poliţiştii Secţiei Rurale nr. 3 Hlipiceni au depistat pe raza comunei Suliţa un autoturism condus de un bărbat de 57 de ani, din judeţul Buzău, în care se mai afla un pasager, în vârstă de 27 de ani, din judeţul Prahova.

Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat asupra celor doi un inel din metal galben, cu privire la care exista suspiciunea că este folosit în comiterea de acte infracţionale, constând în aceea că bărbaţii îl ofereau cetăţenilor sub pretextul că au rămas fără combustibil, urmând ca ulterior să negocieze contravaloarea acestuia.

like facebook, stiri, botosaniÎn urma controlului autoturismului, nu au fost identificate alte bunuri sau valori de interes. Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, care urmează să fie soluţionat procedural.

Infractorii voiajori dispun de mijloace de transport şi îşi adaptează activitatea infracţională în funcţie de vulnerabilităţile identificate în teren. Abordează persoane întâlnite pe stradă sub diverse pretexte, culegând astfel informaţii cu privire la persoane care deţin sume de bani sau bunuri de valoare. Pentru a nu cădea victime ale infracţiunilor comise de infractorii voiajori, poliţiştii botoşăneni le recomandă cetăţenilor:

  • să nu dea curs unor oferte comerciale aparent avantajoase
  • să nu dea curs unor oferte constând în vânzarea diferitelor obiecte de uz casnic sau bijuterii din diverse metale direct la domiciliu. Acestea sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra în locuinţa cumpărătorului, iar în momente de neatenţie sustrag chiar şi bunuri din imobil

În cazul în care aveţi suspiciuni apelaţi la numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie, se precizează într-un comunicat al IPJ Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *