Incendiul de la depozitul de furaje, stins după 11 ore. Focul a fost pus intenționat

incendiu furaje, stiri, botosani, pompieri, corlateni (2)27 de pompieri au acționat, mai bine de 11 ore, pentru stingerea și înlăturarea efectelor unui incendiu declanșat în  noaptea de marți spre miercuri, la un depozit de furaje de pe raza satului Carasa, comuna Corlăteni.

Alarma s-a dat puțin după miezul nopții. Spre locul indicat s-au deplasat patru echipaje din cadrul Detașamentelor de Pompieri Dorohoi și Botoșani, cu patru autospeciale cu apă și spumă, precum și voluntarii din comună cu trei utilaje aparținând Primăriilor Corlăteni și Știubieni.

like facebook, stiri, botosaniLa sosirea salvatorilor la fața locului, ardea o cantitate mare de furaje, existând pericolul de propagare a flăcărilor la clădirile din gospodărie, precum și la mai multe autoturisme și utilaje agricole parcate în apropierea focarului.

Intervenția a fost îngreunată pe de o parte, de cantitatea mare de furaje care întreținea arderea, iar pe de altă parte de faptul că trebuiau protejate celelalte nutrețuri pentru ca incendiul să nu se extindă.

Pe timpul intervenției, autospecialele au fost realimentate de mai multe ori.

Misiunea pompierilor a fost una de durată, deoarece trebuia verificat fiecare metru pătrat pentru a elimina riscul de reaprindere.

Flăcările au distrus hrana necesară pe timpul iernii pentru 60 de bovine.

Pompierii au salvat casa și anexele gospodărești, trei tractoare, patru autoturisme și alte utilaje agricole.

Cauza probabilă de incendiu o constituie acțiunea intenționată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *