FOTO! Incendiul de la ferma de la Ripiceni, lichidat de pompieri după 36 de ore. Care a fost valoarea pagubelor

incendiu depozit ripiceni71 de pompierii au acţionat aproape 36 de ore pentru stingerea şi înlăturarea efectelor unui incendiu, declanşat vineri dimineață, la un depozit de furaje de pe raza comunei Ripiceni aparținând lui Petru Măgureanu.
Alarma s-a dat la ora 10.28. Inițial, spre locul indicat s-au deplasat pompierii din Stefanesti si voluntarii din comuna. Ulterior, s-a luat masura suplimentarii forțele de intervenție cu personal si tehnica de la alte gărzi apartinand Detașamentului de Pompieri Botoșani. La sosirea salvatorilor la fața locului, ardeau furajele depozitate într-un saivan de cca. 1800 m.p. Din saivanul cuprins de flăcări au fost evacuate cca. 2.400 kg de ingrasamant chimic.
like facebook, stiri, botosaniIntervenţia a fost îngreunată pe de o parte, de cantitatea mare de furaje, cca. 250 tone, care întreţineau arderea, iar pe de altă parte de faptul că trebuiau protejate celelalte furaje pentru ca focul să nu se extindă. Pe timpul intervenției, autospecialele au fost realimentate de mai multe ori.
Misiunea pompierilor botosaneni a fost una de durata, deoarece trebuia verificat fiecare metru pătrat pentru a elimina  riscul de reaprindere. alvatorii au fost înlocuiți cu alți colegi, după câteva ore de intervenție.
Flăcările au distrus cca. 250 tone de furaje, valoarea pagubelor fiind estimată la 225.000 de lei.
S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 4.500.000 lei. Cel mai probabil, incendiul s-a produs ca urmare a autoaprinderii furajelor.
pompieri noaptea incendiu ripiceni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *