Cum va fi vremea în septembrie. Meteorologii au actualizat prognoza pentru intervalul 3 septembrie – 1 octombrie

ANM a actualizat prognoza meteo pentru luna septembrie. Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

Săptămâna 3 – 10 septembrie 2018

like facebook, suceava, news, stiriMediile valorilor termice se vor situa în general peste norma climatologică a săptămânii în cea mai mare parte a țării, local mai ridicate în nord-vest, centru și est.

Regimul pluviometric va fi excedentar în vestul și sud-vestul țării și se va încadra în general în limitele normale ale perioadei în restul teritoriului. Excepție pot face regiunile nord-estice, unde este posibil ca precipitațiile să fie deficitare.

Săptămâna 10 – 17 septembrie 2018

Temperatura aerului va avea valori în general apropiate de normalul climatologic al săptămânii, posibil mai ridicate în nord-vest și pe litoral.

Precipitațiile vor fi în general în general apropiate de normele climatologice ale intervalului local în nordul și nord-estul țării și excedentare, cel mai probabil, în regiunile sud – sud-vestice.

Săptămâna 17 – 24 septembrie 2018

Temperatura aerului va avea valori în general apropiate de normalul climatological săptămânii, posibil ușor mai ridicate decât acestea local în regiunile nordice – nord-vestice.

Precipitațiile pot fi ușor excedentare, local în zonele montane și în regiunile vestice, centrale și estice, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de normele climatologice ale intervalului.

Săptămâna 24 septembrie – 1 Octombrie 2018

Valorile termice medii se vor situa în jurul normei climatologică sau pot fi ușor mai ridicate decât acestea în special în nord-vestul și centrul țării.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de normele climatologice ale intervalului în majoritatea regiunilor.

Sursa: Romaniatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *