Partidul Național Liberal Botoșani se delimitează categoric de orice formă de violență folosită împotriva românilor

PNL BotosaniConsiderăm că modul absolut brutal în care au fost tratați românii din Diaspora, în prima zi de protest, a fost total nejustificat. Românii care muncesc în străinătate și români care muncesc acasă deopotrivă s-au unit vineri întru același scop: de a-și recâștiga dreptul de a trăi într-o țară curată și necoruptă. Am văzut oameni pașnici, oameni civilizați, oameni de bună credință. Acești oameni trebuiau protejați de grupurile izolate de huligani, huligani ce nu s-au dezis și au urmat întocmai ordinele,  transformând Piața Victoriei într-un câmp de luptă.

like facebook, stiri, botosaniCe s-a întâmplat vineri în capitala țării a fost o acțiune pusă la punct de PSD pentru compromiterea unei manifestări democratice, perfect legitime. Au avut loc fapte mult mai grav decât violențele în sine.  A fost o tentativă de a justifica și legitima folosirea forței împotriva poporului, o încercare de a frânge orice gest de opoziție cetățenească față de o putere abuzivă.  PSD  a încercat să deturneze România de la cursul democratic firesc către un sistem autocratic.

Nu s-a schimbat nimic după atâția ani, iar pornirile autoritare ale urmașilor PCR sunt la fel de nestăpânit. Vineri, puterea politică reprezentată de PSD, folosindu-se de o structură a statului, plătită din banii românilor, i-a bătut și gazat pe cei care doresc o clasă politică fără penali, care se opun legiferării corupției în România.

Parchetul trebuie să scoată la iveală toate aranjamentele, discuțiile ascunse, strategiile făcute înainte de acest protest, să ni-i arate pe vinovați și să-i tragă la răspundere.

Exact ca la mineriadă, când Ion Iliescu le-a mulțumit agresorilor că au “curățat” străzile capitalei de “golani” și au restabilit “ordinea publică”, astăzi PSD are o strategie de comunicare prin care laudă agresiunea și condamnă victimele.

Considerăm că este momentul ca forțele politice care nu au abdicat încă de la principiile democratice să se implice și să fie de partea cetățenilor, să-i sprijine pentru ca idealurile acestora să nu fie strivite de un regim care tinde spre totalitarism.

Oamenii nu trebuie să accepte abuzurile și frica, nu trebuie să-și piardă speranța că România poate deveni așa cum ei și-o doresc.

Este evident că a fost o acțiune calculată, pusă foarte bine la punct de actuala guvernare, care și-a creat un plan concret de provocare a protestarilor și de deturnare a scopului protestului.

Rolul forțelor de ordine este să apere și să protejeze populația. Gestul de a întoarce armele către cetățenii pașnici, cinstiți este unul incalificabil, iar persoanele și instituțiile responsabile de aceste ordine trebuie să răspundă!

Prin luptă ne-am câștigat dreptul în 1989 la democrație, o democrație care nu îngrădește protestele!

Este dreptul lor să protesteze! Oamenii liberi nu se sperie, oameni liberi rezistă!

Sursa: comunicat PNL

4 thoughts on “Partidul Național Liberal Botoșani se delimitează categoric de orice formă de violență folosită împotriva românilor

  1. Va delimitati?! De parca ai vostri au fost cei care le-au provocat… Loaze USL-iste, voi nu trebuie sa va delimitati, voi trebuie sa protestati cat mai vehement cu putinta!! Cu o opozitie ca voi, nici nu-i de mirare in ce hal a ajuns tara asta… Vai de capul vostru…

  2. PNL trebuie sa recunoasca in fata românilor rolul activ pe care l-a vut in incitarea la violenta a protestatarilor din Romanica ( ca din Diaspora au participat extrem de putini) si la schimbarea Guvernului prin violenta. Mai politrucilor penelisti, daca sunteti impotriva violentei, atunci trebuie sa fiti si impotriva celor aproape 1000 de persoane violente, din care unii au fost adevarati huligani. Dupa aceea mai vedem noi daca va credem.

  3. Maria, ai creierul neted de la cat ti l-au slefuit aia de la A3 si Rromales tv…. Mai pe intelesul tau, esti praf si meriti din plin slagarul verii!

  4. Marie, nu te mai referi la persoana a treia cand vorbesti despre tine. Nu pari de vita regala, mai degraba o frustrata cu pretentii…. STFU ! In traducere libera, pentru psd-isti sfertodocti, asa ca tine : mai taci din gura…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *