Sătenii din două comune botoșănene, vizitați de polițiști

politie prevenirePoliţiştii botoşăneni au adresat recomandări preventive cetăţenilor din comunele Ştiubeni şi Hăneşti, în cadrul Programului local de prevenire a înșelăciunilor și furturilor din locuință. 

La data de 9 august, poliţiştii din cadrul IPJ Botoşani   au desfăşurat activităţi preventive pe raza comunelor Ştiubeni şi Hăneşti , accentul punându-se în special pe promovarea unor măsuri de siguranţă personală.

like facebook, stiri, botosaniAstfel,  poliţiştii au derulat o activitate de informare a cetăţenilor la domiciliul acestora . Discuţiile au vizat transmiterea unor sfaturi utile în situaţia în care cetăţenii sunt abordați de către persoane care doresc să le vândă anumite lucruri sau să cumpere diverse bunuri de la ei.

De asemenea, li s-a adus la cunoştinţă că eventuala tranzacție poate constitui punctul de plecare a unei infracțiuni, “comercianții” putându-se transfoma în autorii unor furturi din locuințe sau tâlhării.

Poliţiştii au distribuit materiale informative realizate în cadrul Programului local de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului, derulat în parteneriat cu Autoritatea Teritorială de Ordine Publică – Consiliul Judeţean Botoşani.

politie prevenireDe cele mai multe ori, infractorii voiajori sunt persoane străine de localitatea dumneavoastră şi pot să acţioneze în grup, prin distragerea atenţiei victimei.

Cum acţionează?

– sunt vânzători ambulanți și oferă diverse bunuri spre vânzare (pături, articole de îmbrăcăminte etc.)

-solicită achiziționarea unor produse obținute în gospodăria proprie, în baza unor anunțuri existente la poarta sătenilor (ex.: vânzare băuturi alcoolice, lapte, brânzeturi etc.)

-pretind că sunt reprezentanți ai unor instituții publice și oferă diverse informații, ajutoare pentru bătrâni;

solicită schimbarea unei bancnote de valoare mare în bancnote cu  valoare mai mică;

-doresc achiziţionarea de cupoane de călătorie

Poliţiştii vă recomandă:

– să fiţi atent la persoanele străine de localitatea dvs, mai ales dacă observaţi că bat la porțile oamenilor sub diverse motive;

-rețineţi semnalmentele acestora, precum și alte aspecte, cum ar fi bunurile pe care le vând sau autoturismul cu care se deplasează;

-anunțaţi imediat poliția atunci când observaţi persoane/comportamente suspecte sau când aflaţi de comiterea unei infracțiuni.

Sursa. comunicat IPJ Botoșani

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*