I-a salvat viața! Un bărbat din Botoșani a primit un rinichi de la fratele său

operatieUn bărbat, în vârstă de 53 de ani, din Botoșani a fost salvat  de fratele său, de 50 de ani, care i-a donat un rinichi.

Transplantul a avut loc, zilele trecute, Compartimentul de Transplant Renal de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon“.  Bărbatul de  50 de ani a venit de la Constanţa la Iaşi special ca să doneze un rinichi fratelui său mai mare, în vârstă de 53 de ani, potrivit Ziarul de Iași.

like facebook, stiri, botosaniBărbatul care a primit organul sănătos este din judeţul Botoşani, iar din luna ianuarie a acestui an făcea şedinţe de dializă, în evidenţele spitalului aflându-se de aproximativ doi ani. Atunci a fost diagnosticat cu glomeruloscleroză focală segmentară, o boală autoimună, care a  evoluat până la insuficienţă renală, necesitând transplant. Această afecţiune presupune creşterea cantităţii de ţesut conjunctiv din nefroni, cu reducerea ulterioară a funcţiei renale, neexistând tratament specific pentru aceasta. Intervenţia s-a desfăşurat pe durata a patru ore şi a decurs fără incidente, acum pacienţii recuperându-se în cadrul compartimentului.

Este foarte important ca, în astfel de situaţii, rudele să înţeleagă importanţa acestui gest, să înţeleagă că pot să îşi ajute foarte mult pe cineva apropiat. Fratele bărbatului a fost de acord să doneze, au fost făcute toate investigaţiile necesare, iar atunci când comisia de evaluare a considerat că totul este în regulă, a fost făcut transplantul. Întotdeauna este nevoie de o evaluare foarte completă, pentru a ne asigura că riscurile sunt minime“, a explicat dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *