Recepție finală la lucrările de îmbunătățire a Stațiilor de Tratare a Apei Potabile Cătămărăști și Bucecea

catalin fetcu vasile halasanuLucrările de îmbunătățire a Stațiilor de Tratare a Apei Potabile Cătămărăști și Bucecea au fost finalizate, proiectul fiind cofinanțat din Fondul de Coeziune prin POS Mediu/ Programul Operațional Infrastructura Mare.

Contractul de finanțare a fost semnat pe 23 august 2011, respectiv 15 septembrie 2016, bugetul total alocat fiind de 303.502.226 lei, din care 230.519.950 lei reprezintă finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană, echivalent cu 90,944% din valoarea totală eligibilă aprobată. Proiectul Major işi propune continuarea şi finalizarea Contractelor de Lucrări demarate prin programul derulat anterior şi cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Sectorial “Mediu”, a căror finalitate o constituie realizarea unui sistem eficient de alimentare cu apă, la nivelul Operatorului Regional,

like facebookProiectul a asigurat continuitatea acţiunilor de retehnologizare a sistemului de tratare a apei potabile, iniţiate în cadrul asistenţei de pre-aderare prin Programul ISPA, prin promovarea unor tehnologii nepoluante având drept scop deshidratarea namolurilor si recircularea apei rezultate din procesul de tratare, obţinandu-se astfel servicii de alimentare cu apă de o calitate îmbunătăţită şi în acelaşi timp, aplicarea unor norme de protejare a mediului la nivelul exigenţelor impuse de Uniunea Europeana. Staţiile reabilitate vor asigura debitul necesar cerinţelor de alimentare cu apă potabilă ale municipiilor Botosani şi Dorohoi şi ale localităţilor aflate în ariile de deservire ale acestora, iar calitatea apei potabile furnizate în reţea va corespunde în totalitate normativelor naţionale şi europene.

Proiectul a avut și alte componente fundamentale şi anume: extinderea şi reabilitarea staţiei de tratare a apei potabile Ştefăneşti; construirea conductei de aducţiune de la staţia de tratare a apei potabile Ştefăneşti la Săveni şi devierea conductelor de aducţiune în zona alunecărilor de teren Leorda; extinderea reţelelor de apă şi canalizare în aglomerarea Botoşani; extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare în aglomerarea Dorohoi; extinderea reţelelor de canalizare în aglomerarea Vorona; extinderea reţelelor de apă şi canalizare în ZAA/aglomerarea Flămânzi; construcţia staţiilor de epurare a apelor uzate Flămânzi şi Vorona; reabilitarea şi extinderea staţiei de epurare a apelor uzate Dorohoi; asistenţă Tehnică pentru Supervizarea Lucrărilor; asistenţă Tehnica pentru Proiectare şi Managementul Proiectului, aceasta componenta va asigura îmbunătăţirea calităţii şi a accesului la infrastructura de apă şi apă uzată, prin furnizarea serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare în majoritatea zonelor urbane şi stabilirea structurilor regionale eficiente pentru managementul serviciilor de apă/apă uzată.

Cătălin Fetcu, director în cadrul Nova Apaserv, a declarat că lucrările la multe din aceste obiective au fost finalizate, în timp ce altele sunt realizate în procent de 50%. Este vorba de proiectul privind extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare în aglomerarea Dorohoi și Broscăuți. La Flămânzi, proiectul este realizat în proporție de 80%, în timp ce proiectul din comunele Vorona și Tudora, care viza realizarea sistemului de colectoare de canalizare este realizat în proporție de 30%.

Din păcate acest contract a fost reziliat și urmează să întocmim un nou caiet de sarcini cu documentații de atribuire și să relansăm această componentă”, a menționat Fetcu.

Prin finalizarea reusită a Contractului de Lucrări, se garantează atât respectarea legislaţiei europene în vigoare privind conservarea condiţiilor de mediu, cât şi îndeplinirea obiectivelor şi prevederilor Tratatului de Aderare a României la Uniunea Europeană.

constructor lucrari nova

One thought on “Recepție finală la lucrările de îmbunătățire a Stațiilor de Tratare a Apei Potabile Cătămărăști și Bucecea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *