Peste un sfert dintre senatorii care au votat pensii speciale pentru aleşii locali vor beneficia de ele. Printre beneficiari, doi senatori de Botoșani

Senatul RomanieiMai mult de un sfert dintre senatorii care votat luni proiectul de Cod Administrativ – care prevede, printre altele, pensii speciale pentru aleşi locali – vor beneficia de rodul votului lor. Înainte de a deveni senatori, aceştia au fost aleşi locali în categoriile beneficiare de pensii speciale conform proiectului de lege: primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene.

like facebookSenatul a adoptat luni, cu 85 de voturi ”pentru”, 21 voturi ”împotrivă” și 11 abțineri, proiectul de lege pentru elaborarea Codului administrativ, care prevede, printre altele, ca primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene aleşi după anul 1992 să primească o pensie specială în limita a trei mandate.

În fişa votului electronic de la Senat se vede cum a votat fiecare senator în parte. Am verificat, doar în cazul senatorilor care au votat “pentru” adoptarea Codului Administrativ conţinând pensii speciale pentru aleşii locali, dacă în cariera lor politică au ocupat vreuna dintre funcţiile vizate de lege: primar, viceprimar, preşedinte sau vicepreşedinte de consiliu judeţean. Cu alte cuvinte, dacă au votat pentru viitoarele lor pensii speciale.

Dintre cei 85 de senatori care au votat pensii speciale pentru aleşii locali, 25 au ocupat, după 1992, măcar una dintre funcţiile vizate de proiectul de lege. Cei 85 provin de la următoarele partide politice: ALDE (8), PNL (3), PSD (65), Neafiliaţi (1), UDMR (8). 

25 dintre ei au fost, potrivit CV-urilor publicate pe pagina Senatului, fie primar, fie viceprimar, fie preşedinte, fie vicepreşedinte de consiliu judeţean. Unii au ocupat succesiv mai multe funcţii alese la nivel local.

Trebuie precizat că proiectul de Cod Administrativ este un document stufos, care are ca scop declarat simplificarea şi unificarea legislaţiei în domeniului administraţiei publice, nu numai acordarea de pensii speciale pentru aleşii locali.

Cei 25 de senatori care şi-au votat viitoarele pensii speciale

Senatori ALDE

Mihai Ruse, primar com. Măxineni, jud. Brăila

Ilie Niţă, vicepreşedinte CJ Suceava

Viorel Ilie, primar Moineşti, Bacău

Senatori PNL

Marius Nicoară, preşedinte CJ Cluj

Senatori PSD

Paul Stănescu, preşedinte CJ Olt

Liviu Mazilu, vicepreşedinte CJ Mehedinţi

Victorel Lupu, vicepreşedinte CJ Iaşi

Florin Cârciumaru, primar Târgu Jiu

Marian Pavel, primar com. Gheorghe Lazăr, jud. Ialomiţa

Gabriel Leş, viceprimar Satu Mare

Adrian Ţuţuianu, preşedinte CJ Dâmboviţa

Renică Diaconescu, preşedinte CJ Olt

Gheorghe Pop, vicepreşedinte CJ Sălaj

Dan Manoliu, vicepreşedinte CJ Neamţ

Emanoil Savin, primar Buşteni

Cornel Resmeriţă, primar Lupeni

Nicolae Marin, primar com. Pechea, jud Galaţi

Emilia Arcan, preşedinte CJ Neamţ

Nicolae Avram, primar com. Şura Mare, jud. Sibiu

Doina Federovici, vicepreşedinte CJ Botoşani

Lucian Trufin, primar com. Vlăsineşti, jud. Botoşani

Adrian Benea, preşedinte CJ Bacău, viceprimar Bacău

Ovidiu Marciu, viceprimar Giurgiu

Senatori neafiliaţi

Gheorghe Baciu, primar Întorsura Buzăului, jud. Covasna

Senatori UDMR

Attila Laszo, viceprimar Cluj Napoca

Sursa: RomaniaTV


One thought on “Peste un sfert dintre senatorii care au votat pensii speciale pentru aleşii locali vor beneficia de ele. Printre beneficiari, doi senatori de Botoșani

  1. Doina Federovici e pe lista…Vai, ce surpriza! Glumesc, desigur… Nimeni nu mai credea ca aceasta “duamna” chiar o sa rateze momentul de a-si indesa in buzunare niste bani nemunciti, in timp ce le plange de mila celor saraci! “Pupa-i in bot si papa-le tot” a devenit singurul “program de guvernare” psd-ist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*