Campion la box condamnat de judecatori la pedeapsa de… ”să-și asculte mama”. Sentința, emisă de o instanță din Botoșani

campion la box, vadim risiuc, stiri, botosaniUn campion la box din Republica Moldova, prins de polițistii de frontieră botoșăneni în timp facea contrabandă cu tigari, a fost condamnat la măsuri educative de magistratii Judecatoriei Darabani. Sentinta a fost pronuntata joi, pe 10 mai, iar potrivit acersteia Vadim Risiuc a fost condamnat la masura educativa a supravegherii pe o durata de patru luni sub indrumarea mamei si controlul primariei de domiciliu, sub coordonarea Serviciului de Probatiune de pe langa Tribunalul Botosani.

Totodata, tanarul, in solidar cu mama lui, a fost obligat sa plateasca Agentiei Nationale de Administrare Fiscala suma de 35.937 de lei, reprezentand drepturi vamale (n.r.- taxe vamale, accize si TVA), la care se adauga accesoriile fiscale aferente debitului neachitat, calculate de la data savarsirii faptei si pana la plata efectiva. Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

like facebook, stiri, botosaniFost elev al Scolii specializate de box din Grimancauti, membru al lotului national al Republicii Moldova, campion al Republicii Moldova la categoria lui de varsta, multiplu medaliat la competitiile internationale si participant la campionatul european de tineret, Vadim Risiuc, acum in varsta de 19 ani, a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Darabani pentru trecere frauduloasa a frontierei si contrabanda in forma agravanta.

Implicat in traficul international de tigari, Vadim Risiuc a fost prins de politistii de frontiera botosaneni cu 3.000 de pachete de tigari. Si nu oricum, pentru capturarea lui politistii de frontiera fiind nevoiti sa traga si un foc de arma. Intamplarile incredibile s-au petrecut pe 29 noiembrie 2014 cand tanarul, de loc din Lipcani, a fost acostat de un individ care i-a propus ca, in schimbul unei sume de bani, sa transporte 3.000 de pachete de tigari unor contrabandisti din comuna Radauti Prut. Ajutat din cate se pare de fratele sau, tanarul, care se pregatea pentru Campionatele europene din 2015, a trecut raul Prut si a ajuns pe malul romanesc. Interceptati de politistii de frontiera, cei doi au luat-o la fuga, insa politistii de frontiera au scos pistoalele si au tras un foc de avertisment. Daca fratele lui a reusit sa scape, Vadim Risiuc a preferat sa se predea, de frica sa nu fie impuscat.

Trimis in judecata pe 11 aprilie 2017 pentru trecere frauduloasa a frontierei si contrabanda in forma agravanta, tanarul a fost gasit vinovat la ambele capete de acuzare. Procesul a fost foarte scurt, sentinta fiind pronuntata dupa sase termene de judecata. Interesant este ca, dupa acest episod, Vadim Risiuc s-a intors in viata sportiva. In septembrie 2017 el a participat la Campionatele Europene de Box din Antalya (Turcia), iar in decembrie 2017 a castigat turneul international „Centura Moldovei”, categoria 75 kg, concurs organizat la Iasi, tanarul fiind antrenat de colonelul Petru Caduc, care activeaza in Departamentul Trupelor Speciale de Carabineri ale Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*