Primarul Cătălin Flutur despre creșterea indicelui ROBOR: Este încă o lovitură dată bugetului local. Obligația lunară s-a dublat

primarul catalin fluturCreșterea accelerată a indicelui ROBOR afectează și administrațiile locale. Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a declarat joi, într-o conferință de presă, că cei mai afectați de ROBOR sunt persoanele juridice și administrațiile locale.

El a spus că dacă anul trecut obligația lunară a municipalității la credite era de 94.000 lei pe lună, acum s-a ajuns la 214.000 lei pe lună.

like facebook, stiri, botosaniDacă anul trecut am reușit să facem acel lucru extraordinar, să ne ducem de la dobânzi de 7,4 % la o dobândă în acel moment de 1,39%, dacă obligația noastră lunară era de 94.000 lei pe lună, acum obligația lunară a ajuns la 214.000 lei pe lună. Mai mult decât dublu:2,5. Dacă rămâne așa, și s-ar părea că tendința este să mai crească, efortul nostru financiar în plus este de 1,44 milioane lei  pe an. Să ne gândim ce s-ar fi întâmplat dacă rămâneam cu dobânzile de atunci, că ROBOR creștea. Este încă o lovitură dată bugetului local, unde abia am reușit să rezolvăm partea de funcționare și în mod sporadic să punem la partea de dezvoltare și investiții. Veștile sunt din ce în ce mai proaste pentru noi”, a menționat Flutur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *