Investiții în județul Botoșani anunțate de ministrul Apelor și Pădurilor

ministrul apelor ioan denes dan deleanuMinistrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a anunțat, vineri, obiectivele care vor fi finanțate anul acesta în județul Botoșani. Ioan Deneș a spus că s-au alocat bani pentru amenajarea râului Jijia, în vederea combaterii inundațiilor în județele Botoșani și Iași, respectiv un milion lei de la bugetul de stat și 100.000 lei surse proprii Admninistrația Națională Apele Române (ANAR) ,  pentru amenajarea complex Vf Câmpului -880.000 mii de lei surse proprii ANAR și 100.000 lei credit, reconectare și restaurare lunca inundamibilă curs de apă Jijia-1,37 milioane lei pentru asistență tehnică pentru finanțare prin POIR.

S-au mai alocat 5 milioane lei pentru investiții la nivelul comunității locale pentru reducerea poluării cu nutrienți, prin crearea unor sisteme de gestionare eficientă a gunoiului de grajd din orașul Flămânzi.

like facebook, stiri, botosaniDe asemenea, Apa Prut-Bârlad prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoșani, a programat să realizeze din surse proprii ANAR lucrări de întreținere, reprofilare și decolmatare cursuri de apă, neamenajate și amenajate, în vederea asigurării capacității de transport, respectiv reprofilări și decolmatări de albii pe 10, 73 km și un volum de terasament de 78.300 mc în următoarele zone: râul Dresleuca, comuna Bălușeni, râul Jijia-comuna Hilișeu, râul Bahna-comuna Vf. Câmpului, râul Pârîu Întors-comuna Șendriceni, râul regularizat Pârâul lui Martin-comuna Hilișeu.

În ceea ce privește investițiile legate de zona silvică, ministrul a spus că obiectivele care se află pe lista de finanțare sunt: drumul forestier Muscalu (Ocolul Silvic Mihai Eminescu)-prelungire, drum forestier Bolohani (Ocolul Silvic Flămânzi)-ramificație, reabilitare drum forestier Stahna (Ocolul Silvic Flămânzi), refacere drum forestier Călugăra Mare (Ocolul Silvic Botoșani), drum afectat de calamități în 2017, reabilitare drum forestier Coșula (Ocolul Silvic Botoșani),  reabilitare drum forestier Pietrosul II (Ocolul Silvic Mihai Eminescu).

”Finanțarea acestor obiective se realizează din fondul de accesibilizare al pădurilor, înființat în conformitate cu Legea 56 din 2010”, a specificat Ioan Deneș.

One thought on “Investiții în județul Botoșani anunțate de ministrul Apelor și Pădurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *