Ziua Mondială a Bolii Parkinson, marcată pentru prima dată în județul Botoșani

ziua bolii parkinson11 Aprilie, Ziua Internațională a bolii Parkinson a fost marcată la Botoșani printr-un eveniment  dedicat bolnavilor afectați de această cruntă maladie, conferință organizată în sala de ședințe a Instituției Prefectului, prin implicarea conducerii organizației Asociației  Bolnavilor de parkinson și a altor afecțiuni neurologice degenerative ”Sufletul lalelelor”  Botoșani.

like facebook, stiri, botosaniOrganizația Non-guvernamentală înființată la finele anului trecut, a reușit să realizeze primul eveniment de acest gen la Botoșani , cu scopul de a atrage atenția asupra creșterii alarmante a bolnavilor de Parkinson și pentru a-și prezenta obiectivele.  Au răspuns invitației lansate și au avut un aport însemnat  la reușita aceastei acțiuni,  reprezentanții instituțiilor publice cu  rol important în viața bolnavilor de Parkinson: Dr. Alina Elena Ciobanu – , Emilia Paula Zagavei -președinta Asociației Sufletul Lalelelor, Dr. Biciușcă Cristina- medic neurolog, Dr. Vlad Șerb Ștefana Cristina- medic psihiatru, Psiholog Liliana Georgeta Dascălu, Dr. Stela Enache –medic BFT, dr. Saradan  Cornel- medic DSP, Macovei Nicu –  DGASPC Botoșani.

Ziua internațională a bolnavului de Parkinson este sărbătorită anual cu scopul creșterii nivelului de informare în ceea ce privește maladia Parkinson și al impactului acesteia asupra individului, familiei și societății. Obiectivul principal al Asociației Sufletul Lalelelor este de a promova permanent informații legate de această boală neurovegetativă și de a sprijini, îngriji și îmbunătăți calitatea vieții celor atinși de suferința ei, a declarat Emilia Paula Zagavei – președinta asociației bolnavilor de Parkinson Sufletul Lalelelor. 

Aceasta a mai afirmat că în țară există doar patru organizații axate pe problemele bolnavilor de Parkinson, care se implică în susținerea membrilor lor, atât din punct de vedere informațional cât și logistic.

Desi ne-am înființat de câteva luni, cu sprijinul oamenilor de bine am reușit să fim alături de membrii noștri și să le aducem un strop de bucurie în preajma principalelor sărbători creștine, iar acum am depus un proiect în vederea obținerii de fonduri nerambursabile, finanțare care ne-ar permite să închegăm mult mai bine comunitatea noastra fragila” a mai spus Emilia Paula Zagavei. 

Am susținut de la bun început înființarea acestei asociații destinate ajutorării bolnavilor de Parkinson și voi continua să le acord sprijinul meu, întrucât am înțeles suferințele și nevoile acestor oameni. Invit totodată toți oamenii de bine să se alăture Asociației Sufletul Lalelelor și să o sprijine în atingerea dezideratelor propuse” a declarat senatorul Lucian Trufin, unul dintre promotorii acestui proiect.

ziua bolii parkinson


2 thoughts on “Ziua Mondială a Bolii Parkinson, marcată pentru prima dată în județul Botoșani

  1. Buna ziua
    Nu am cuvinte sa va spun ce bine , ce frumos din partea celor care au infiintat asociatia pentru acesti,, ingeri tristi,, bolnavii de ,, Parkinson…am fratele bolnav de aproape 10 ani de la varsta de 55 de ani….greu , enorm de greu pentru el si pentru membrii familiei, care nu au fost pregatiti, inca nu stiu sa se comporte, sa-i inteleaga pe acesti ,,singurii in sinea lor,, …greu dar am sa-i comunic de aceasta asociatie,( fratele este un om cult, boala i-a luat mobilitatea si i-a accentuat gradul de inteligenta..??/)i am sa fac totul sa-mi aduc un aport…dar bine ar fi medicii care ii au in evidenta sa cominice numele lor…ca dvs ,in functie de caz, sa-i depistati si pe cei care nu au acces la informatii…deocamdata va doresc succes in activitate si ma gandesc cum sa-l implic, sa-i comunic ca nu este singur….s-a izolat pt ca nu este inteles, ,, tradus,, …si mai mult sa nu deranjeze prea mult viata celor sanatosi din jurul lui…toti acesti,, ingeri tristi,, sunt dotati cu ,, mult bun simt…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*