Noi acțiuni ale polițiștilor: Zeci de agenți economici verificați și zeci de mașini trase pe dreapta

razie politie, stiri, botosaniPoliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Dorohoi şi Secţiilor de Poliţie Rurală nr. 4,5 şi 6 au desfăşurat, luni, o acţiune pe raza de competenţă, pentru prevenirea, descoperirea şi combaterea faptelor de comerţ ilicit.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate, au fost legitimate 128 de persoane şi verificate 65 de autovehicule, fiind controlaţi şi 31 de agenţi economici.

Poliţiştii au aplicat 32 de sancţiuni contravenţionale, valoarea acestora depăşind 13.000 de lei.

Poliţiştii au identificat în Piaţa centrală din municipiul Dorohoi un bărbat de 66 de ani, care avea asupra sa şi oferea spre vânzare 10 pachete de ţigarete cu timbru de acciză Republica Moldova şi Ucraina, pentru care nu deţinea documente legale de provenienţă.

Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, întrega cantitate de ţigarete fiind ridicată în vederea confiscării speciale.

De asemenea, au fost depistaţi pe raza municipiului Dorohoi trei conducători auto, în timp ce efectuau manevra de depăşire a altor autoturisme, în zona de acţiune a indicatorului „Depăşirea interzisă„.

Persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional; totodată le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *