Om de afaceri condamnat pentru evaziune fiscală. Prejudiciul adus statului depășește 700.000 de lei

stiri, bani, botosani, evaziune fiscalaUn om de afaceri din Botoșani a fost condamnat, miercuri, de magistrații Curții de Apel Suceava, pentru  „evaziune fiscală prin evidenţierea în actele contabile sau în alte documente legale a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive” la trei ani de inchisoare cu suspendare.

Este vorba de administratorul societății comercială Macci SRL, nimeni altul decât medicul veterinar Constantin Pînzariu din comuna Manoleasa, care, alături de alte persoane ar fi prejudiciat statul cu peste 700.000 de lei.

Practic, afacerile suspecte s-ar fi derulat în 2008, când, pentru a nu plăti prea mult impozit la stat, Pînzariu ar fi înregistrat în contabilitatea firmei sale 30 de facturi fiscale, prin care s-ar fi aprovizionat de la firma MDA Import SRL din Cătămărăşti, administrată de Adrian Ionică, cu produse alimentare în valoare de 2,13 milioane lei.

like facebook, stiri, botosaniAncheta procurorilor a condus la concluzia că marfa cu pricina nu a ajuns niciodată la societatea Macci, facturile fiind întocmite în fals de Adrian Ionică, prejudiciul adus bugetului de stat fiind stabilit la 734.520 lei.

Pînzariu a mai fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare și în scandalul vaccinărilor fictive.

În același dosar, celălalt om de afaceri, Adrian Ionică, a fost condamnat, de asemenea, la trei ani de închisoare cu suspendare.

De asemenea, „inculpaţii să plătească în solidar statului suma de 734.520 lei, din care 285.539 lei impozit pe profit, 51.248 lei dobânzi la impozitul pe profit şi 350.194 lei TVA, la care se adaugă suma de 47.539 lei dobânzi la TVA, precum şi la plata în solidar a dobânzilor şi penalităţilor aferente sumelor neachitate, până la achitarea integrală a debitului”.

2 thoughts on “Om de afaceri condamnat pentru evaziune fiscală. Prejudiciul adus statului depășește 700.000 de lei

  1. Doar cei din privat ce mai platesc , dar cei ce fura banul public??
    DAR CE ZIC NU E DE LA MINE E DE LA STAT!
    DAR STAI ASTIA SUNT BANII DE SPITALE , SCOLI, SOSELE …INVATAMANT DAR PAN CAND??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *