S-a stins din viaţă un cunoscut actor al Teatrului Mihai Eminescu din Botoşani

ion apostoliu, stiri, botosaniUn cunoscut actor al Teatrului Mihai Eminescu din Botoşani s-a stins din viaţă, a anunţat, marţi, pe pagina de Facebook, teatrul botoşănean.

Este vorba de Ion Apostoliu carea decedat la vârsta de 81 de ani. El a murit în spital la Iaşi, după ce în urmă cu câteva luni a suferit o intervenţie chirirgicală la inimă.

Ion Apostoliu, care s-a născut pe 10 ianuarie 1937, va fi depus la Biserica Roset şi va fi înmormântat joi.

„A pornit într-un turneu îndelungat, pe cât eternitatea, unul din cei mai dăruiţi botoşăneni întru slujirea scenei, omul de teatru Ion Apostoliu! Nea’Jan, cum îi spuneam, a traversat viaţa zâmbind către sine şi către spectatori. De pe scândura scenei a fermecat cu rolurile pe care le-a interpretat mii, zeci de mii de botoşăneni şi de români, în general! A urcat pe scena din ceruri şi, sigur, îi va înveseli pe îngeri şi chiar pe Dumnezeu! Între o glumă, o vorbă de duh şi-o replică dintr-o piesă de teatru, nea Jan a scris istorie în teatrul botoşănean. Într-o lume orgolioasă, nea Jan a învins prin smerenie! Dumnezeu să-i preţuiască rolurile de pe scena pământeană precum şi pe cele pe care le va primi Acolo, Sus!”, scrie pe pagina de Facebook a teatrului.

2 thoughts on “S-a stins din viaţă un cunoscut actor al Teatrului Mihai Eminescu din Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *