Poliţiştii botoşăneni alături de elevii claselor primare pentru promovarea măsurilor de siguranţă personală

politie eleviPoliţiştii botoşăneni continuă activităţile de informare a elevilor din clasele primare, în scopul reducerii riscului de victimizare a acestora, în cadrul Programului local de prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor.

Activităţile au avut loc la nivelul Şcolii Gimnaziale Sf. Nicolae și a Școlii Gimnaziale Elena Rareș din municipiu. În acest sens, poliţiştii au desfăşurat activităţi specifice de prevenire a elevilor împotriva victimizării şi de promovare a unor măsuri de siguranţă personală.

like facebookÎn cadrul activităților derulate în ultima săptămână, cei mai mici elevi ai claselor primare au primit informaţii privind siguranţa personală acasă, pe stradă şi în locurile de agrement. Întâlnirile poliţiştilor cu copiii se desfăşoară sub forma unor activităţi cu caracter interactiv, în cadrul cărora copiii primesc sfaturi cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte atunci când sunt singuri acasă, când se deplasează în locuri aglomerate, precum şi cu privire la măsurile pe care trebuie să le ia atunci când siguranţa le este pusă în primejdie .

Polițiștii îi învață pe copii cum să traverseze în siguranță, care sunt regulile de circulație atunci cînd sunt pe role sau biciclete, unde este locul lor în autoturism, precum și alte noțiuni de educație rutieră necesare acestei categorii de vârstă.

Activităţile au loc  la nivelul tuturor claselor primare, campania urmând a fi derulată și la alte unități de învățământ.

One thought on “Poliţiştii botoşăneni alături de elevii claselor primare pentru promovarea măsurilor de siguranţă personală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *