Municipalitatea obligată să facă schimbări la toate trecerile de pietoni. Află detalii!

trecere pietoniPrimăria Botoșani va trebui să facă schimbări la trecerile de pietoni până anul viitor, în urma unor măsuri dispuse de Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecții Sociale. Potrivit viceprimarului municipiului Botoșani, Marian Murariu, AJPIS a cerut accesabilizarea trecerilor de pietoni pentru persoanele cu dizabilități, astfel că la 12 treceri au fost puse deja borduri culcate pentru persoanele cu handicap.

like facebookDe asemenea, inspectorii sociali au impus ca până în vara anului viitor să fie montate pavele tactile pentru persoanele cu deficienţe de vedere, înainte de coborârea pe trecerea de pietoni.

Se vor monta pavele tactile, astfel încât persoanele nevăzătoare să-și dea seama că urmează o trecere de pietoni. O altă obligație impusă se referă la indicatoarele rutiere montate pe stâlpi cu ”Trecere de pietoni” , unde va trebui pus încă un indicator care să arate că este o trecere de pietoni pentru persoane cu dizabilități. Sunt niște măsuri pe care trebuie să le ducem la îndeplinire până în iulie 2018. Suntem în procedură de a căuta furnizori de pavele tactile și la anul vom achiziționa și aceste indicatoare, ca să respectăm măsurile dispuse în urma controlului”, a menționat Marian Murariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *