TREI într-unul pentru copii și adolescenți: Teatru TV scurt, emisiuni realizate de copii și adolescenți și un calendar de poveste

afis buzzmediaTREI într-unul! Sub această idee se va lansa noua grilă de toamnă cu emisiuni realizate și prezentate de copii și adolescenți la TeleBuzz.ro. Trei evenimente deoarece pe parcursul celor două ore de spectacol membrii cercului de jurnalism “Micii reporteri” vor avea parte de prima premieră de teatru tv scurt din viața lor, dar și de lansarea calendarului B.O.M.D. O mini scenetă pe care copiii-reporteri care scriu de șase ani în singura publicație scrisă de copii și adolescenți au realizat-o în cadrul taberei de jurnalism “Ai noștri tineri” din această vară, cu sprijinul trainerilor, Larisa Avram (producător TVR) și Claudia Nicolau (actriță, TVR 2).

Filmată la Ipotești, sceneta nu putea fi inspirată decât din viața marelui poet Mihai Eminescu, aceasta intitulându-se chiar așa: „Eminescu și Junimea”. În afară de lansarea premierei de teatru tv scurt, o determinare a copiilor și a tinerilor înscriși la cercul de jurnalism de a continua astfel de idei, în cadrul spectacolului se va lansa și calendarul B.O.M.D pentru anul 2018. B.O.M.D înseamnă concursul de reportaje video ajuns, anul acesta, la cea de-a patra ediție organizat în cadrul proiectului intitulat „Festivalul de jurnalism pentru copii și adolescenți Botoșani, orașul meu drag”, derulat cu sprijinul Primăriei și a Consiliului Local Botoșani.

Noua grilă de toamnă propune 9 emisiuni realizate și prezentate de copii. Dacă până acum micii reporteri, așa cum sunt cunoscuți membrii cercului de jurnalism în oraș, și-au încercat condeiul de gazetar în ziarul lor lunar, lucru pe care îl vor face și de acum înainte, începând din 15 octombrie, botoșănenii îi vor putea urmări și online în cadrul unor emisiuni de cultură, de educație, de știri, de sport etc.  Moderatorii emisiunilor au vârste de la 7 la 16 ani, cu toții fiind foarte entuziaști de noul lor rol. O parte dintre emisiuni cum sunt “Jurnalul copiilor”, deja realizată de doi ani, “Antiteze”, emisiune de comentarii și analize sau  “Dimineața copiilor”, cu cei mai mici moderatori, “BuzzVIP”, o emisiune ce urmărește povești de succes și oameni declarați performeri în domeniul lor de activitate, sunt cunoscute și urmărite, dovadă și numărul vizualizărilor înregistrate.

Sâmbătă, 14 octombrie, în intervalul orar 10.00 -12.30, la sediul Bibliotecii Mihai Eminescu”, secția de împrumut carte copii, se va lansa noua grilă de emisiuni. Cele mai vechi într-un format îmbunătățit, cu generice și idei noi, cele noi fiind o surpriză pentru toți. Spunem doar atât: grila de emisiuni se va lărgi cu emisiuni de stil și trending, de talk show, dar altfel decât vă așteptați, de sport  de cultură sau de educație.

Așadar, sâmbătă, 14 octombrie, între orele 10.00 și 12.30, TREI într-unul, marca BUZZ pentru copiii și adolescenții din Botoșani.  Intrarea este liberă pentru orice persoană care iubește cultura, iubește tinerii și copiii cu preocupări deosebite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com