Au înființat o firmă cu care au țepuit statul cu 1,7 milioane de lei

bani- evaziune fiscalaAdministratorii unei firme din județul Botoșani au fost condamnați după ce au tras o țeapă de 1,7 milioane de lei statului român.

Nicușor Stănescu și Berculică Stănescu, doi bărbați de etnie romă din localitatea Ciurea- Iași, și-au înființat firma Agrovip Star SRL Hudești, prin intermediu căreia au prejudiciat statul român cu suma de 1,7 milioane de lei.

Acum, cei doi au fost condamnați de Tribunalul Botoșani la câte trei ani de închisoare cu suspendare și au fost obligați să plătească statului prejudiciul creat.

Politistii de investigarea fraudelor din cadrul IPJ Botosani, cu sprijinul de specialitate al Directiei de Operatiuni Speciale – IGPR, au efectuat, pe 3 iunie 2013, trei perchezitii domiciliare in comuna Ciurea, judetul Iasi, la locuintele mai multor suspecti de evaziune fiscala si spalare de bani.

like facebookAnchetatorii au stabilit ca cele trei persoane, in calitate de administratori ai unei societati comerciale cu sediul in judetul Botosani, in perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2011, s-au sustras de la plata obligatiilor fiscale catre bugetul de stat, prin neinregistrarea veniturilor realizate din comercializarea de materiale de constructii, produse agricole si alte categorii de marfuri.

Totodata, sumele de bani incasate prin conturi bancare, ca si contravaloare a marfurilor, au fost retrase numerar, cu scopul declarat al efectuarii unor achizitii de deseuri feroase si neferoase, pentru care suspectii au folosit la unitatile bancare documente fictive. De asemenea, in aceeasi perioada, suspectii nu ar fi declarat cu exactitate sediul societatii, in scopul sustragerii de la efectuarea verificarilor si a inspectiei financiare, iar la scurt timp, au cesionat societatea in mod formal, in favoarea unei alte persoane, catre care nu au transmis insa niciun document de evidenta contabila.

One thought on “Au înființat o firmă cu care au țepuit statul cu 1,7 milioane de lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *