Sute de polițiști și jandarmi, prezenți în zona unităților de învățământ, la începutul anului școlar

deschidere an scolar liceul pedagogic nicolae iorga botosani1Peste 300 de poliţişti vor acţiona suplimentar, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din judeţ, pentru ca deschiderea noului an şcolar să se desfăşoare în siguranţă.

Luni, 11 septembrie a.c., poliţiştii botoşăneni vor acţiona în sistem integrat, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar.

Poliţiştii vor fi prezenţi, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din judeţ, pentru ca noul an şcolar să înceapă în linişte şi siguranţă.

De asemenea, în aceste zile, poliţiştii intensifică activităţile educativ-preventive şi de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi din punct de vedere al licenţierii, existenţei inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării de răspundere civilă obligatorie.

like facebookPentru Poliţia Română, siguranţa în şcoli constituie o prioritate. Astfel, începând de mâine, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. De asemenea, la fiecare şcoală vor fi afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate, pentru o mai bună comunicare.

Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor.

Totodată, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor.

Poliţiştii au demarat acţiuni de identificare şi controlare a tuturor unităţilor economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

Pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii vor organiza  pentru elevi diferite activităţi preventive-educative.

Totodată, zece jandarmi vor prezenta mesajul inspectorului general al Jandarmeriei Române, acesta fiind punctul de început al activităţilor specifice executate pentru menţinerea unui climat civilizat necesar desfăşurării în condiţii normale a procesului de învăţâmânt.

În anul școlar precedent, efectivele de jandarmi au acționat zilnic pentru menținerea ordinii și siguranţei publice în zona instituțiilor de învățământ din municipiile Botoșani, Dorohoi și orașele Darabani și Săveni.

Şi în perioada următoare, acțiunile în zona școlilor și pe traseele de deplasare ale elevilor la instituțiile de învățământ vor avea loc în intervalele orare corespunzătoare începerii și terminării orelor de curs.

One thought on “Sute de polițiști și jandarmi, prezenți în zona unităților de învățământ, la începutul anului școlar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *