Medicul Ștefan Bercea: Spitalul Județean nu are niciun medic infecționist. Legea spune că trebuie să fie un medic de boli infecțioase angajat la 400 de paturi

spitalul judeteanSitauție sensibilă la Spitalul Județean. Unitatea spitalicească nu are niciun medic infecționist iar numărul medicilor epidemiologi este insuficient. Conform legislației în vigoare,  trebuie să fie un medic de specialitate epidemiologică la 400 de paturi, respective un medic infecționist angajat tot la 400 de patru.

like facebookÎn Spitalul Județean nu este niciun medic de boli infecțioase, iar medici epidemiologi sunt doar doi, asta în condițiile în care unitate are 1400 de paturi. Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, susține că unitatea a scos la concurs de mai multe ori posturi de medic pe specialitatea respectivă, însă nu au fost doritori.

Un medic epidemiolog trebuie să fie la 400 de paturi și un asistent la 250 de paturi. Plus că, conform legislației în vigoare,  trebuie să fie un medic de boli infecțioase angajat la 400 de paturi, iar noi nu avem niciun medic infecționist în spital. Și avem 1400 paturi. Suntem doar doi epidemiologi. Nu se caută specialitatea. A fost scos la concurs postul, dar nu sunt doritori. Am scos postul la concurs de douări ori până acum și nu s-a prezentat niciun medic epidemilog. La un moment dat s-a prezentat un infecționist care nu a luat examenul”, susține medicul Ștefan Bercea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *