Botoşăneni săltaţi de acasă cu mascaţii, într-un dosar cu un prejudiciu uriaş

mascati-perchezitii-noapte-300x336-268x300Poliţişti Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureş, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au descins, miercuri dimineaţă, în 59 de locații din judeţele Mureş, Alba, Sibiu, Cluj, Bistrița-Năsăud, Suceava, Botoșani, Iași, Giurgiu, Covasna, Harghita, Ilfov, precum și în municipiul București.

like facebook Persoanele vizate sunt suspecatte de evaziune fiscală şi spălare de bani, informează Poliția Română.

Din cercetări a reieşit că trei persoane ar fi înființat sau preluat mai multe firme fantomă, pe care le-au fi folosit strict pentru emiterea de facturi fiscale fictive către diverși agenți economici, cu scopul diminuării masei impozabile a acestora din urmă și, implicit, sustragerii de la plata către bugetul de stat, a impozitelor și taxelor aferente.

După emiterea facturilor fictive, cei trei au încasat în conturile acestor societăți contravaloarea respectivelor facturi fiscale, iar sumele încasate ar fi fost retrase integral și restituite reprezentanților firmelor reale, fără comisionul perceput de aceștia, care varia între 5-12%.

Reprezentanții firmelor reale sunt cei care ar fi deschis practic circuitul de spălare a banilor prin virarea către firmele fantomă a valorii înscrise în facturile fiscale fictive pe care le primeau și le înregistrau în contabilitate.

La activităţi participă poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, de la structurile de combatere a criminalității organizate din Bucureşti, Alba, Sibiu, Cluj, Bistrița-Năsăud, Suceava, Botoșani, Iași, Giurgiu, Covasna, Harghita şi Ilfov, precum şi jandarmi.

Sursa: Evz.ro

One thought on “Botoşăneni săltaţi de acasă cu mascaţii, într-un dosar cu un prejudiciu uriaş

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*