Ziua Imnului Național, marcată la Botoșani. Vezi programul!

ziua imnuluiBotoșănenii sunt invitați să participe și în acest an la festivitățile dedicate sărbătoririi Zilei Imnului Național al României. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 29 iulie 2017, de la ora 10,00, pe strada Ștefan Luchian, în fața sediului Cercului Militar Botoșani.

Ceremonia va începe cu întâmpinarea oficialităților și trecerea în revistă a detașamentului de onoare de către prefectul județului.  În cadrul evenimentului va fi oficiat un serviciu religios, după care oficialii vor avea ocazia să susțină alocuțiuni referitoare la însemnătatea Zilei Imnului.

like facebookCel mai important moment din cadrul ceremoniei va fi intonarea imnului de stat al României iar întreaga activitate se va încheia cu defilarea detașamentului de onoare, în jurul orei 10,30.    Pentru buna desfășurare a evenimentului, echipaje de jandarmi, pompieri și polițiști vor asigura asistența.

Ziua Imnului Național este sărbătorită anual pe data de 29 iulie, începând din 1998, urmare unei hotărâri a Senatului României din 18 mai 1998, ca simbol al unității Revoluției Române de la 1848.

 

One thought on “Ziua Imnului Național, marcată la Botoșani. Vezi programul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *