FOTO Lucrările experimentale pe drumul naţional Manoleasa – Rădăuţi Prut, verificate de prefectul judeţului

lucrari drumuriPrefectul Dan Şlincu s-a deplasat ieri, 7 iunie 2017, în judeţ, pentru a inspecta starea drumurilor naţionale dar şi pentru a verifica lucrările experimentale, promise de reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale (SDN), cu sprijinul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi (DRDP), pe tronsonul naţional de piatră Manoleasa – Rădăuţi Prut.

like facebookÎnsoţit şi de primarul comunei Manoleasa, Cristinel Aroşculesei, reprezentantului guvernului în teritoriu i s-a explicat de către constructori că a fost deja amenajat un strat de asfalt pe o porţiune de 200 de metri liniari iar un altul, de macadam, pe 700 de metri liniari.

În prezent, se lucrează la amenajarea celui de-al treilea strat experimental, prin aplicarea unui tratament dublu iar după ce şi acesta va fi finalizat, constructorii vor superviza cele trei tronsoane, timp de 31 de zile, pentru a constata la final care este cea mai bună soluţie pentru modernizarea drumului naţional de aproximativ 35 de kilometri.

În acest sens sunt asigurări că, până la sfârşitul anului, artera naţională din judeţ va fi modernizată prin aplicarea celei mai bune metode.

Mă bucur că lucrurile au început să se pună în mişcare. Având în vedere că avem sprijinul şi implicarea domnului ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, căruia îi şi mulţumim cu această ocazie, sunt mari şanse ca acest drum să aibă finalitatea dorită”, a declarat prefectul Dan Şlincu.

De aceeaşi părere este şi Ovidiu Laicu, directorul DRDP, care a susţinut că cea mai bună soluţie, atât din punct de vedere economic şi practic,  ar fi amenajarea de covor asfaltic însă ministrul Transporturilor va avea ultimul cuvânt în acest sens.

Mai mult, pe tronsonul Botoşani – Săveni au mai rămas cinci kilometri de amanajat covor asfaltic pe întreţinere periodică, de pe o porţiune de 27 de kilometri iar pe cel dintre Dorohoi şi Darabani, pe 17 kilometri, lucrarea este finalizată, urmând să se facă marcajele rutiere. Valoarea acestor intervenţii a fost de şapte milioane de lei, respectiv patru milioane de lei, fonduri provenite de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin DRDP.

Sursa. comunicat Cancelaria prefectului

lucrari drumuri

lucrari drumuri

 

2 thoughts on “FOTO Lucrările experimentale pe drumul naţional Manoleasa – Rădăuţi Prut, verificate de prefectul judeţului

  1. Cum mama naibii in toata tara se asfalteaza inclusiv drumurile comunale si satesti iar in acest colt de tara dupa cel putin zece ani de promisiuni, au ajuns sa toace banii pe „experimente”. Nu este un drum de importanta militara, nu traverseaza cursuri importante de apa, nu necesita viaducte ori tuneluri, nu sunt alunecari de teren si totusi se fac „experimente”. Parca vad ca vor alege ca drumul sa ramana cum e acum, cu praf alb ca la cariera de piatra, ca tot nu intereseaza pe nimeni soarta botosanenilor. Domnul Laicu a promis multe in decursul timpului referitor la acest drum, iar acum ar avea ocazia sa se tina de cuvant si sa aplice solutia cu asfaltarea.

  2. De 10 ani pe tronsonul BT Frumusica limita de judet nu s-a mai turnat covoare de intretinere asfaltica pe motiv ca drumul intra in modernizare deasemeni marcajul rutier de vre-o 5-6 ani nu a mai fost efectuat probabil ca banii s-au incasat.Actualul drum din articolul de mai sus v-a avea probabil aceeasi soarta ca drumul Flamanzi Prajeni spre Iasi tot experimental fiind facut si acela de Bitunova sub atenta supraveghere a d-lui presedinte CJ Turcanu drum care arata precum terasamentul dintre sinele de cale ferata.Scopul propriuzis?….,,spalare de bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *