Afaceriști botoșăneni trimiși în judecată de DIICOT Iași, într-un dosar cu o evaziune fiscală uriaşă

abator-carne-de-vitaPatru oameni de afaceri botoşăneni au fost trimişi în judecată într-un dosar complex de constituire a unui grup organizat, evaziune fiscală şi spălare fiscală.

Este vorba despre Iulian Dumitru Aursăcheoaei, Dorin Muteanu, Mariana Epure şi Gabriel Nechita. Primii trei au înființat, în anul 2002, mai multe firme și au creat un circuit financiar prin care fraudau bugetul statului cu TVA.

like facebook Practic mai multe firme din grup facturau uneia singure, Prodmarc SRL, iar apoi aceasta solicita decont de TVA de la Fisc. În anul 2003, celor trei li s-a alăturat şi Gabriel Nechita.

Au acţionat până în anul 2007, când un control al Fiscului, la o firmă din Podul Iloaie, judeţul Iaşi, a descoperit o evaziune de 350.000 de lei. Anchetatorii au mers pe fir şi au descoperit întregul grup de firme din Botoşani. Sumele de bani încasate ilegal de la statul român erau apoi reintroduse în circuitul financiar ca să le fie pierdute urma. Procurorii DIICOT au instrumentat trei dosare pe care le-au conexat rezultând un prejudiciu uriaş, de ordinul milioanelor de lei. În cauză s-au dispus mai multe măsuri asiguratorii pe bunurile inculpaţilor.

Iulian Aursăchoie, Dorin Munteanu şi Mariana Epure sunt acuzaţi de aderare la un grup care nu este un grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani. Gabriel Nechita este acuzat de complicitate la evaziune fiscală, spălare de bani şi aderare la un grup care nu este un grup infracţional organizat.

Dosarul a fost trimis în judecată spre Tribunalul Botoşani.

 

 

One thought on “Afaceriști botoșăneni trimiși în judecată de DIICOT Iași, într-un dosar cu o evaziune fiscală uriaşă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *