Zeci de botoșăneni depistați că ar fi încasat ilegal ajutoare de la stat. Nu și-au declarat terenurile și mașinile

bani numaratiZeci de botoșăneni care au primit ajutoare sociale anul trecut sunt suspectați că ar fi încasat nejustificat banii de la stat. Cel puțin asta a descoperit Curtea de Conturi în urma unui control efectuat luana trecută. Sebastian Tocariu, directorul Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială, persoanele respective au beneficiat de venit minim garantat și alocații de susținere a familiei, însă nu și-au declarat toate veniturile acumulate lunar.

like facebookDebitul constatat de Curtea de Conturi este de 131. 207 lei. În principal sunt susțiciuni la alocația de susținere a familiei și la venitul minim garantat. De exemplu, la alocația de susținere este o suspiciune de peste 6000 lei pentru beneficiari care au deținut clădiri și spații în afara locuinței de domiciliu sau alte imobile aflate în proprietate și nu au declarat la primărie. De asemenea nu au declarat terenuri sau au deținut mai mult de un autoturism. Mai este o suspiciune de peste 10 mii lei la cei care nu au declarat veniturile pe salarii sau pensii ”, a spus Tocariu.

AJPIS a luat la verificat dosarele beneficiarilor, iar în cazul în care se vor confirma suspiciunile atunci vor trebui să dea banii încasați ilegal înapoi la stat.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *