Om de afaceri condamnat pentru evaziune fiscală. Ce pedeapsă a primit!

bani- evaziune fiscalaUn om de afaceri din județul Botoşani care a fost acuzat de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală a fost condamnat, luni, de Curtea de Apel Suceava, la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare.

Ciprian Florin Mănăstireanu, din municipiul Botoşani, a fost găsit vinovat într-un dosar în care a fost acuzat de evaziune fiscală. Potrivit anchetatorilor, acesta nu a declarat înregistrarea în scop de TVA organului fiscal competent în termen de 10 zile de la data depăşirii plafonului de 35.000 euro.

like facebookPractic, acesta s-a sustras de la plata acestei taxe în perioada ianuarie 2009 – februarie 2010, faptă prin care a cauzat bugetului de stat un prejudiciu în valoare de 2.971,62 lei.

De asemenea, în perioada ianuarie 2009 – decembrie 2010, în calitate de administrator al societăţii comerciale Daral Fruct S.R.L. Botoşani, nu a înregistrat în evidenţa contabilă întreaga cantitate de achiziţii de la un număr de 8 furnizori, cauzând un prejudiciu în sumă de 8.103,42 lei, din care TVA – 4.399 lei şi impozit pe profit  – 3.704,42 lei.

One thought on “Om de afaceri condamnat pentru evaziune fiscală. Ce pedeapsă a primit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *