Prefectul a declanşat verificările pentru „Luna curăţeniei”

dan-nechiforPrefectul Dan Nechifor a emis ordinul pentru declanşarea acţiunilor cuprinse în „Luna curăţeniei”. În perioada 1-30 aprilie, primăriile, agenţii economici, instituţiile publice, asociaţiile de proprietari, alături de toţi cetăţenii judeţului vor avea posibilitatea şi chiar obligaţia să se implice în diverse activităţi  de gospodărire şi respectare strictă a normelor de igienă şi estetică urbanistică. Reprezentantul Guvernului în teritoriua declarat că acest ordin reprezintă o undă verde dată curăţeniei de primăvară pentru toate unităţile administrativ-teritoriale.

like facebookÎi invit pe domnii primari, mulţi dintre ei aflaţi la primul mandat, să ia în serios lucrările ce trebuie făcute în această perioadă, astfel încât să nu aibă neplăceri în urma verificărilor pe care anumite instituţii deconcentrate le vor face. Totodată, îi rog pe reprezentanţii Gărzii de Mediu, Direcţiei Sanitar – Veterinare, ai SGA-ului, ai DSP-ului, să ofere consiliere întâi de toate şi să prefere, pentru început,  avertismentele în locul amenzilor. De altfel, cele două părţi se vor întâlni vineri la Prefectură, când a fost programată o şedinţă cu toţii primari din judeţ, alături de reprezentanţii unor instituţii de control şi nu numai”, a spus Dan Nechifor.

Ordinul prevede o serie de obligaţii pentru: autorităţile administraţiei publice locale, agenţii economici, asociaţiile de proprietari, dar şi pentru cetăţeni.

Dacă pentru UAT- uri cele mai importante obiective sunt: salubrizarea cursurilor de apă, a şanţurilor şi rigolelor, pentru evitarea inundaţiilor, salubrizarea drumurilor, staţiilor auto, a parcurilor, igienizarea punctelor de precolectare şi desfiinţarea depozitelor necontrolate de deşeuri,

”În ceea ce-i priveşte pe cetăţeni, una dintre cele mai spinoase probleme va fi, în perioada următoare, depunerea selectivă a deşeurilor. Va fi nevoie de îmbunătăţirea abordării acestui aspect, fără de care vom plăti cu toţii din propriile buzunare”, a spus Nechifor.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com