Risipă de bani la Nova Apaserv. Ce nereguli a descoperit Curtea de Conturi

sediu Nova Apaserv BotosaniUn control efectuat de Curtea de Conturi la societatea Nova Apaserv a scos la iveală faptul că unitatea a contractat servicii juridice, însă plătea și patru juriști din cadrul instituției. Neregulile au fost constatate în perioada 2015-2016.

În luna februraie 2016 între societatea Nova Apaserv Botoșani și p”Popovici Dieac și Asociații” -societatea civilă profesională de avocați, a fost încheiat contractul de servicii juridice de asistență, consultanță și reprezentare juridică, cu o valoare de 19.500 lei pe lună, fără TVA, respectiv 234.000 lei fără TVA pentru întreaga durată a contractului de 12 luni. Din verificarea efectuată s-a constatat că, potrivit statului de funcții aprobat la 22 septembrie 2015, entitatea are în structură un număr de patru consilieri juridici. Având în vedere faptul că entitatea are în structura organizatorică personal propriu de specialitate juridică, contractarea activităților de consultanță și reprezentare juridică putea fi realizată doar cu aprobarea Consiliului Județean, lucru care în fapt nu s-a realizat”, se precizează în raport.

like facebookCurtea de Conturi a constatat că și în anul 2015, societatea a încheiat cu aceeași firmă de avocatură un contract în valoare de 234.000 lei pe 12 luni, însă, în ciuda acestui fapt, nu s-a înregistrat o diminuare a valorii soldului clienților neîncasați, ci din contră a înregistrat o creștere a valorii acestui sold.

Abaterea constatată s-a datorat faptului că persoanele din conducerea entității, nu și-au îndeplinit atribuțiunile prevăzute prin lege, respectiv OUG nr.26 /2012 privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice prin întărirea disciplinei financiare”, se mai precizează în raport.

Valoarea sumelor plătite nelegal se ridică la 495.309 lei, sume achitate în 2015 și 2016 pentru servicii de asistență juridică.

Serviciul juridic al Nova Apaserv fost externalizat în noiembrie 2012. Pentru a nu se mai repeta situația și a intra în legalitate, reprezentanții Nova Apaserv au cerut luna trecută, în şedinţa Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Aqua ca juriştii din cadrul societăţii să fie transformați în experţi jurişti.

 

 

3 thoughts on “Risipă de bani la Nova Apaserv. Ce nereguli a descoperit Curtea de Conturi

  1. Niste nepriceputi pusi sa administreze banul botosanenior iau durut in cot si in loc sa scada pretul apei de ploaie au crescut! Asteptăm o lege raspunderii a raspunderii celor care administrează banul public până la urma !

  2. În fapt, noi consumatorii plătim „neglijenta” lor, as vrea sa știu cum au fost sancționați cei ce au încheiat acest contract .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *