Doina Federovici: Guvernul Grindeanu realizează promisiunile PSD din campanie privind creșterea veniturilor populației

doina federoviciPreședintele PSD Botoșani, Doina Federovici a anunțat astăzi că PSD a început să pună în aplicare primele măsuri promise în campanie de creștere a veniturilor românilor și de eliminare a taxelor și impozite. Cele mai importante măsuri care intră în vigoare începând de astăzi vizează creșterea salariului minim la 1.450 lei/lună, majorarea pensiilor prin scutirea de la plata impozitului a pensiilor mai mici de 2.000 lei/lună și de la plata contribuției la asigurările de sănătate pentru toți pensionarii. De asemenea, o măsură importantă este eliminarea a 102 taxe, printre care și cea de timbru pentru înmatricularea autovehiculelor.
like facebookFoarte mulți pensionari și salariați vor avea la sfârșitul acestei luni circa 100-200 lei în plus, în buzunare. Este poate cea mai importantă promisiune pe care a făcut-o PSD în campanie și care iată a fost deja pusă în aplicare. Această creștere s-ar fi putut simți chiar de la începutul acestui an, dacă președintele Iohannis nu ar fi tergiversat desemnarea primului-ministru și adoptarea bugetului. Dar noi am trecut peste aceste obstacole, nu am intrat în conflicte politice și am pus în aplicare ceea ce am promis”, a declarat președintele PSD Botoșani.
Senatorul PSD a mai amintit de asemenea, că au fost adoptate și ultimele acte normative necesare pentru acordarea majorărilor în medie cu 15% pentru personalul din sănătate și educație. De asemenea, odată cu creșterea salariului minim de la 1 februarie vor crește și veniturile lunare pentru asistenții persoanelor cu handicap la 1.450 lei și indemnizațiile lunare minime pentru concediul de creștere a copilului de la 1.062 lei la 1.232 lei, dar și stimulentul de reinserție de la 531 lei la 650 lei pentru mamele care se întorc la muncă înainte de împlinirea vârstei de 2 ani a copilului aflat în îngrijire.
Totodată, Guvernul Grindeanu a alocat suma de 770 milioane lei pentru achiziția vaccinurilor pentru copii, iar pentru prima oară în schema națională de vaccinare se va include și vaccinul pneumococic conjugat.
Nu în ultimul rând, Guvernul a dublat fondul de burse pentru studenți și le-a acordat acestora gratuitate pe transportul CFR pe toată perioada anului.

 

5 thoughts on “Doina Federovici: Guvernul Grindeanu realizează promisiunile PSD din campanie privind creșterea veniturilor populației

  1. Ia spune și despre ordonanțe! Cum stai cu facultatea ?unde ai facut-o? Răspunde! Vino cu un comunicat de presa! Faceți drumul botosani -targu frumos? Hai Fa Doina RĂSPUNDE!

  2. Ordonantele date pe ascuns sunt din programul de guvernere? De ce nu le confiscati la hoti averile? Nu mai iesiti doamna cu anunturi din astea ca v-ati compromis. Imi pare rau să o spun: RUSINE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *