Evaziune record descoperită de inspectorii antifraudă la o firmă din Botoşani. Prejudiciul, 3,2 milioane de euro

perchetizii mascat abator rachiti2O firmă din Botoşani este acuzată că a fraudat bugetul statului cu peste 3,2 milioane de euro, iar fiscul a cerut insolvenţa, după ce iniţial a pus sub sechestru bunuri precum şi popriri pe conturile bancare.

Este vorba despre societatea Erste Klasse Distribution SRL, controlată de omul de afaceri Iulian Aursăchioaie, ce în urma unui control al inspectorilor Direcţiei Generale Antifraudă i s-a stabilit obligaţii de 14.523.152 de lei. Cea mai mare parte din sumă o reprezintă TVA, 5.943.408 de lei şi impozit pe profit 2.901.216 de lei, restul fiind penalităţi şi accesorii.

like facebookDupă stabilirea sumelor fiscul a dispus măsurile asiguratorii şi a cerut insolvenţa firmei având în vedere că bunurile şi sumele indisponibilizate nu acopereau nivelul debitului. În instanţă reprezentanţii firmei au spus că inspectorii antifraudă au interpretat greşit situaţia şi au stabilit suma uriaşă de plată. Mai mult decât atât, firma a constestat raportul de control, însă contestaţia a fost suspendată, până la soluţionarea plângerii penale formulată de antifraudă.

Instanţa a acceptat cererea fiscului şi a dispus deschiderea procedurii insolvenţei. Urmează să fie stabilit un lichidator judiciar care să administreze firma.

Firma a avut închiriat spaţiu şi ultilaje de sacrificare la abatorul de la Răchiţi.

 

 

 

One thought on “Evaziune record descoperită de inspectorii antifraudă la o firmă din Botoşani. Prejudiciul, 3,2 milioane de euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *