Profesorii pensionari, preferați la catedră. Lider de sindicat: Am fi dorit ca restrângerea de activitate să se rezolve înaintea prelungirii activității pensionarilor

profesor cu catalogSindicaliștii din învățământul botoșănean sunt nemulțumiți că una din dolenațele lor cu privire la etapele mișcării personalului didactic din învățământ nu a fost luată în calcul de oficialii Ministerului Educației. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani, susține că și în acest an etapa de restrângere a activității se derulează după prelungirea activității personalului pensionabil, lucru care nu este corect.

like facebookAm fi dorit ca restrângerea de activitate la nivelul localității să se rezolve înainte de darea acordului pentru prelungirea activității personalului pensionabil sau pensionarilor de la catedră. La nivelul localității Săveni, de exemplu, am ipotetic restrângeri la învățători dar în prealabil am dat continuare pensionarilor. Pe ăla de la Săveni îl duc la Manoleasa și rămâne acolo, îi mut titulatura acolo. Ca să vină la următoarea mișcare, pierde în fața altora după criterii, pentru că vine din altă localitate. Ori inversăm etapele, ori dăm o precizare. Metodologia spune că poate fi anulată prelungirea pensionarului în situația în care nu se găsește rezolvare celui din restrâmngere, dar dacă eu îi găsesc rezolvare undeva în județ se spune că am găsit rezolvare”, a menționat Axinte.

Până pe 27 ianuarie se vor întocmi listele cuprinzând personalul didactic titular care îndeplinește condițiile legale de pensionare la 1 septembrie 2017.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *