„Tun” de 2 milioane de euro! Un om de afaceri din Botoșani, pus sub acuzare de DNA

bani- evaziune fiscalaUn cunoscut om de afaceri din județul Botoșani a fost trimis în judecată, împreună cu sora sa, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), după ce a prejudiciat bugetul statului cu două milioane de euro. Este vorba despre Ion Gheorghiciuc, care figura ca director al firmei LKV TIR SRL din localitatea Bajura- oraşul Darabani, iar sora sa, Zîna Condrea, care figurază ca administrator al aceleeași firme.

Inspectorii Gărzii Financiare au vrut să facă un control firmei, la sfârşitul anului 2011, însă cei doi au refuzat să prezinte documentele contabile şi bunurile firmei, astfel încât au fost sesizaţi procurorii pentru refuzul punerii la dispoziţie a documentelor şi bunurilor către organul de control fiscal.

like facebookUlterior, cercetările au fost extinse şi pentru evaziune fiscală, după ce s-a descoperit că firma a efectuat achiziţii de maşini, în perioada ianuarie 2010-iulie 2011 din Germania, Cehia şi Polonia, în valoare de 5,7 milioane de euro, însă nu a înregistrat toate operaţiunile în contabilitate şi nu a achitat TVA, impozit şi accize.

Procurorii DNA au dispus trimitea în judecată, în condiţiile în care Ion Gheorghiciuc a mai avut probleme cu oamenii legii şi prin intermediul unei alte firme, TransGhe SRL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *