Guvernul a rectificat bugetul! Ce sume a primit judeţul Botoşani!

conferinta-de-presa-pnl-botosani-roman-soptica-achiteiGuvernul a efectuat, miercuri, o rectificare bugetară, iar în urma acesteia judeţului Botoşani i-au fost alocate sume atât pentru echilibrarea bugetelor locale, cât şi pentru finanţarea cheltuielilor instituţiilor descentralizate.

La capitolul sume defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate Botoşaniul a primit 3,84 milioane de lei, din care peste 2 milioane pentru susţinerea sistemului de protecţie a copilului, iar 1,79 milioane pentru susţinerea centrelor care îngrijesc persoane cu handicap.

Pentru echilibrarea bugetelor locale, Botoşaniul primeşte 32,97 milioane de lei, care urmează a fi distribuite în proporţie de 80% de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice, iar 20% de Consiliul Judeţean. Banii vor asigura plata tuturor salariilor, inclusiv ale profesorilor.

„În acest moment Guvernul Cioloş arată că este preocupat de tot ceea ce înseamnă sume în Moldova şi în judeţul Botoşani. De asemenea, arată preocuparea parlamentarilor judeţului Botoşani pentru susţinerea Guvernului Cioloş, primind sume extrem de importante pentru Botoşani. Suntem în primele zece judeţe din ţară ca sume alocate”, a spus, joi, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele PNL Cristian Achiţei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *